Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

03. 03. 2011. Izvor:B92

Autor: 2

Značaj ulaska "Deleza"

Ulazak "Deleza" na srpsko tržište kupovinom "Maksija" je pokazatelj da je 2011. dobro počela kad je reč o investicijama u Srbiji, kaže premijer Mirko Cvetković.

Cvetković je siguran će velikih ulaganja biti još i da će Srbija ove godine ostvariti planirani nivo investicija od tri milijarde dolara.

"Direktna investicija belgijskog 'Deleza' od skoro milijardu evra jedna je od najvećih u poslednjih nekoliko godina. Srbiji su neophodne ovakve investicije", rekao je Cvetković.

"Siguran sam da će ih još biti i da ćemo ove godine dostići planirani nivo investicija od oko tri milijarde dolara", rekao je Cvetković.

Predsednik Vlade Srbije očekuje da će dolazak poznate belgijske kompanije doneti veću konkurenciju među trgovinskim lancima, a samim tim i bolju uslugu i niže cene proizvoda za građane.

Međunarodni lanac maloprodajnih objekata iz Belgije, kompanija "Delez grupa" saopštila je da je postigla sporazum o kupovini 100 odsto "Delta Maksi grupe", koja poseduje oko 450 prodavnica u pet zemalja jugoistočne Evrope.

Nema komentara.

Ostavi komentar