Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

12. 10. 2010. Izvor:B92

Počeo susret Klintonove i Tadića

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton stigla je u Beograd i susretom sa predsednikom Borisom Tadićem počela seriju razgovora sa najvišim državnim zvaničnicima.

Hilari Klinton je malo posle 15:30 ispred Palate Srbija na Novom Beogradu dočekao predsednik Srbije Boris Tadić nakon čega su otišli na razgovore.

Klintonova i Tadić razgovaraće prvo nasamo, nakon čega treba da im se pridruže i članovi delegacija. Nakon plenarnog sastanka, Hilari Klinton i Boris Tadić obratiće se novinarima.

Američka državna sekretarka će potom razgovarati sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, a tom sastanku će prisustvovati i potpredsednici vlade Božidar Đelić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić.

Oko 18 sati predviđen je razgovor Hilari Klinton sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem, a potom u 18.30 i sa ministrom odbrane Draganom Šutanovcem.

Svi razgovori vode se u Palati Srbija oko koje je primetno pojačano prisustvo policije i žandarmerije, a okolne ulice zatvorene su za saobraćaj kao i za pešake neposredno pre dolaska američke delegacije.

Za izveštavanje o prvoj poseti Hilari Klinton Srbiji akreditovano je oko 200 domaćih i stranih novinara.

Nakon razgovora sa državnim zvaničnicima Hilari Klinton bi tokom večeri u Beogradu trebalo da se sastane i sa predstavnicima nevladinog sektora.

Prvu posetu regionu koju je počela u ponedeljak uveče u Sarajevu Hilari Klinton završava u sredu na Kosovu, razgovorima sa zvaničnicima u Prištini i predstavnicima Srba u Gračanici, odakle zatim putuje u Brisel.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije