Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

12. 10. 2010.

Povećano zagadjenje vazduha u Pančevu

U Pančevu je u noći izmedju ponedeljka i utorka utvrdjeno višečasovno povećanje koncetracije zagadjujućih materija u vazduhu...

U Pančevu je u noći izmedju ponedeljka i utorka utvrdjeno višečasovno povećanje koncetracije zagadjujućih materija u vazduhu, saopštila je Republička inspekcija za zaštitu životne sredine.

Povećanje koncentracija zabeležile su automatske merne stanice grada Pančeva na svim mernim mestima, kao i aparati Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Povećanju koncentracije zagadjujućih materija u vazduhu doprineli su, kako je navedeno, početak remonta u Rafineriji nafte, manipulativne aktivnosti u preduzećima Južne industrijske zone, početak grejne sezone i izrazito nepovoljni meteorološki uslovi bez vetra i sa velkim oscilacijama temperature.

Zbog prekoračenja graničnih vrednosti emisije zagadjujućih materija u vazduhu iznad propisanih, Republička inspekcija za zaštitu životne sredine podnela je prijave za privredne prestupe protiv svih preduzeća i odgovornih lica u Južnoj industrijskoj zoni.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije