Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

07. 02. 2011. Izvor:Blic

Krivična prijava za "Kolubaru" ove nedelje

Republički javni tužilac Srbije Zagorka Dolovac izjavila je da bi ove sedmice iz policije trebalo da stigne krivična prijava u vezi sa zloupotrebama u Rudarskom basenu “Kolubara”, kojoj će biti obezbeđen prioritetni postupak.

"Postoje ozbiljne indicije da su u slučaju `Kolubara` izvršene velike zloupotrebe i da ima elemenata krivičnog dela", izjavila je Dolovac za "Danas".

U vezi sa slučajem ubistva novinarke "Duge" Radislave Dade Vujasinović, Dolovac je rekla da su utvrđeni slični propusti u istrazi tog slučaja i u slučaju ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

"Nezahvalno je sa moje pozicije govoriti ima li indicija da je to uradila tadašnja Državna bezbednost. Međutim, način na koji je rađen uviđaj u slučaju Ćuruvija ukazuje na sličnosti u propustima koji su načinjeni u slučaju Dade Vujasinović", rekla je Dolovac.

Ona je navela da je u slučaju Dade Vujasinović u toku saslušanje novih svedoka, kao i onih koji su već saslušani.

"Svi oni bi trebalo da pomognu u otkrivanju okolnosti ubistva novinarke i tu očekujem pomake", rekla je Dolovac, ali je napomenula da je "teško doći do kvalitetnih dokaza nakon 16 godina".

Nema komentara.

Ostavi komentar