Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

02. 02. 2011.

EK pomaže infrastrukturu na Kosovu

Evropska komisija će na Kosovu finansirati 18 infrastrukturnih projekata vrednih 27 miliona evra, saopštila je kancelarija EK u Prištini.

Kao deo programa za socijalnu i ekonomsku infrastrukturu novoosnovane opštine Gračanica, Klokot i Ranilug, kao i Vitina i Kamenica dobiće nove savremene opštinske zgrade.

U nekoliko opština će biti izgrađene nove škole sa dopunskim sportskim objektima, kao i novi zdravstveni centar u Zubinom Potoku.

U opštini Klina, most od 37 metara biće izgrađen u selu Zlokućane kako bi se poboljšao pristup selima u kojima žive manjinske zajednice, dok će projekat u Obiliću obuhvatiti rehabilitaciju lokalnih puteva.

Programom će se, takođe, unaprediti sanitarne i usluge sanbdevanja vodom u Srbici i Leposaviću.

Ti ugovori će unaprediti reforme i izgradnju kapaciteta lokalnih samouprava posredstvom poboljšanja socijalne i ekonomske infrastrukture u opštinama.

Veoma važan projekat se odnosi na bolje snabdevanje vodom u regionu Mitrovice čime bi trebalo da se obezbedi neprekidno snabdevanje pitkom vodom za oko 250.000 građana.

U sektoru energije, biće finansirana dva projekta čiji je cilj stabilno snabdevanje električnom energijom: prvim ugovorom će se obnoviti dve podstanice u Prizrenu, dok će se drugim ugovorom obezbediti IT sistem za Prenosnu mrežu Kosova.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar