Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

01. 02. 2011.

SNS: Bez incidenata

Lider SNS Tomislav Nikolić izjavio je da su sa policijom dogovoreni skoro svi detalji oko osiguranja bezbednosti mitinga naprednjaka, zakazanog za 05. 02.

Nikolić je rekao da očekuje da na mitingu bude najmanje 70.000 građana.

"Imali smo juče razgovore u policiji. Skoro da smo sve detalje dogovorili i oko osiguranja bezbednosti celog Beograda, ali i svakog građanina, kao i da sprečimo svakog ko dođe da od mitinga napravi nešto što mi nećemo", rekao je Nikolić posle sastanka sa šefom misije OEBS u Srbiji Dimitriosom Kipreosom.

Nikolić je precizirao da će, pored policije, miting obezbeđivati i hiljadu članova SNS, koji će biti vidno označeni.

"Ni kiša neće pasti tog dana, a kamoli neki sukob", rekao je lider SNS.

Nikolić je pozvao sve građane koji žele promene da dođu na miting, na kojem će, kako je rekao, SNS sa partnerima izneti zahteve od kojih neće odustati.


Ilić: Vlast sprema provokacije

Lider NS Velimir Ilić kaže da ima "informaciju da će vlast pokušati da ponovi scenario provokacija koje su se odigrale na mitingu jula 2008." na mitingu 5. februara.

Ilić je ocenio da će miting SNS i NS biti miran protest nezadovoljnih i prevarenih građana, na kom će biti zatraženo raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora kao odgovor na apatiju u koju je zapala Srbija.

On očekuje da će u protestu ispred Doma Narodne skupštine učestvovati oko 100.000 građana, "ukoliko autobusi iz unutrašnjosti ne budu zaustavljeni na ulazu u Beograd".

Ilić je rekao da jeuobičajena praksa „ove vladajuće koalicije da napravi neki incident i da za to optuži opoziciju" i dodao da će učesnici skupa učiniti sve da do toga ne dođe.

"Imam informaciju da će ova vlast pokušati da ponovi scenario provokacija, koje su se odigrale na mitingu jula 2008, kada je usred glavnog grada ubijen Ranko Panić", rekao je on za „Danas".

Ilić je rekao da je miting zakazan za 5. februar samo prva faza protesta, a da bi druga faza bilo okupljanje građana i opozicije koje bi trajalo da raspisivanja izbora, odnosno ispunjenja zahteva.

Nema komentara.

Ostavi komentar