Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

11. 10. 2010.

Nema poskupljenja

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da do kraja godine neće poskupeti ni struja ni gas.

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović najavio je ranije da bi bilo realno da gas u Srbiji poskupi za 24 odsto i upozorio da bez korekcija cena gasa neće biti dovoljno novca da se plati gas koji stiže iz Rusije, zbog čega vlada razmatra rešenje tog problema.

Vlada je upoznata sa tim da bi gas trebalo da poskupi, rekao je tada Bajatović i napomenuo da se ako se to ne desi, postavlja pitanje ko će "Srbijagasu" da nadoknadi oko 100 miliona evra gubitka, koje će stvoreni do aprila sledeće godine.

On je istakao da će gasa biti dovoljno za ovu grejnu sezonu i da to preduzeće neće praviti probleme kada je u pitanju isporuka gasa toplanama, ali i naglasio da će u dogovoru sa državom morati da se nađe novi način kako će "Srbijagas" da plaća Gaspromu preuzete količine gasa, ukoliko do poskupljenja gasa, ipak ne dođe.

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić prethodnih dana je najavljivao da će Vlada Srbije u narednih nekoliko dana odlučivati o tome da li će biti povećanja cene gasa i to na osnovu pripremljenih analiza.

"Realno, cena gasa bi trebalo da se koriguje", rekao je Škundrić i podsetio da postoji dogovor u vladi da do 1. januara sledeće godine neće biti promene cene struje.

Cena struje u Srbiji poslednji put je promenjena 1. marta ove godine, kada je električna energija poskupela u proseku za 10 odsto

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije