Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

10. 10. 2010. Izvor:B92

Štrajk sudske administracije

Zaposleni u sudskoj administraciji u celoj Srbiji počinju generalni štrajk, ali uz poštovanje minimuna procesa rada.

Ovom štrajku prethodili su višednevni razgovori sa predstavnicima Ministarstva pravde, ali kako kaže sekretarka Sindikata pravosuđa Slađanka Milošević, konkretnih rezultata nije bilo.

"Što se tiče pregovora, ne mogu da kažem da su bili neuspešni iz prostog razloga što je Sindikat svoj zahtev definisao, napisao, potpisao, overio pečatom i prosledio ga Ministarstvu pravde", kaže sekretarka.

"Međutim, u prethodna 3 dana na sastancima sa Ministarstvom pravde oni su lutali, to je jedna stvar i druga stvar, mi od njih nismo dobili ništa napismeno, odnosno oni žele da tako kažem, bar se nama, čini neke tajne pregovore, mi nemamo šta da krijemo, nismo sekta i mi želimo da ono što nude napišu, potpišu i overe pečatom kako bismo mogli da razmatramo stvarno kao njihovu ponudu", rekla je Miloševićeva.

Štrajkači zahtevaju ujednačavanje osnovica za obračun zarada pravosudne administracije i nosilaca pravosudnih funkcija u iznosu od 28.000 dinara.

Zaposleni u pravosudnim organima su, kao razloge za štrajk, naveli da su plate zamrznute još 2006, pa tako stručni saradnici i diplomirani pravnici s položenim pravosudnim ispitom i dužim stažom imaju zaradu oko 32.000 dinara.

Takođe, povećan je obim posla i smanjen broj zaposlenih, koji zbog niskih primanja napuštaju pravosuđe, naveli su sindikalci.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije