Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

09. 10. 2010.

Protesti protiv "Parade ponosa"

Beograd -- Više hiljada građana okupilo se u porodičnoj šetnji centralnim ulicama Beograda na kojoj su od vlasti zatražili da otkaže Paradu ponosa.

Pre toga, oko 300 građana predvođenih bivšim monahom Draganom Davidovićem prošetalo je trasom kojom će se kretati "Parada ponosa".

 

Više od pet hiljada, uglavnom mladih ljudi, pod sloganom "Život je na našoj strani" okupilo se i zatražilo otkazivanje sutranje manifestacije.

 

"Smatramo da treba da se otkaže, jer se ne radi samo o njihovim pravima već o jednoj ideologiji koja će u ovom trenutklu ekonomskog kolapsa i porodičnog i moralnog nastaviti da razbija ono što je već razbijeno", kaže Branimir Nešić, "Dveri srpske".

 

Među okupljenima su bila i već dobro poznata lica kada je reč o događajima ove vrste, poput novinarke Milijane Baletić, članova Nove Srbije Jovana Marića i Aleksandre Janković.

 

"Sam naziv parada, daje karnevalski aspekt čitavom događaju. Ako su hteli da naprave protest onda je to trebalo nazvati protestom. Ovako to izgleda kao egzibicionizam jedne grupe ljudi", kaže poslanica Nove Srbije Aleksandra Janković.

 

Pre "Porodične šetnje", oko 300 vernika okupilo se u parku Manjež odakle su prošetali trasom sutrašnje povorke. Okupljeni su nosili srpske zastave, ikone i druga crkvena obeležja i pevali molitvene pesme.

 

"Ne prihvatamo ništa što dolazi sa Zapada i Vatikana, a to uključuje i pederastiju i pedofiliju koje su najveće bolesti ovog sveta".

 

"Ja podržavam ovo, ali ne ono što će sutra biti, jer sam majka dva sina. Zamislite da ta dva sina budu oni koji će sutra šetati. Gde su moji unučići"?

 

Skupovi su prošli bez incidenata, a oba događaja obezbeđivao je veliki broj policajaca.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije