Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

09. 10. 2010.

Izvor: Beta

Dačić: Bezbednost učesnicima Prajda

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da će policija pružiti najveći stepen obezbeđenja za Paradu ponosa i apeluje na građane da se ne sukobljavaju.

Dačić je rekao da je najveći državni i interes policije da skup prođe mirno i da će policija učiniti sve da okupljanje u centru Beograda prođe bez nasilja i sukoba.

 

"Veoma je važno za Srbiju da i ovakav skup, koji možda nije po volji većine građana Srbije, prođe bez incidenata", rekao je on.

 

Dačić je rekao da se radi o skupu koji "proističe iz ustavnih i zakonskih prava" zbog čega je Ministarsto unutrašnjih poslova u obavezi da ga obezbedi a da postoje "grupe koje misle drugačije" i koje žele da to mišljenje izraze putem nasilja.

 

"Naš je interes, interes cele države, da sutra ne bude incidenata i da skup prođe u mirnoj atmosferi a da svi koji imaju drugačije stavove to mogu da izraže na druge načine, ali da ne koriste nasilje prema onima koji nešto organizuju na osnovu svojih ustavnih i zakonskih prava", rekao je on.

 

Dačić je rekao će pojedine ulice u centru Beograda biti zatvorene za saobraćaj već od večeras.

 

Ministar je uputio izvinjenje građanima zbog tih mera koje će morati da budu primenjene ali im je rekao da treba da shvate da policija mora da radi svoj posao.

 

Policija čuva i novinare

 

Posebna policijska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova brinuće o bezbednosti članova novinarskih ekipa koje budu izveštavale sa sutrašnje Parade ponosa, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

 

U saopštenju se apeluje na sve učesnike parade da slede uputstva koja su dobili od organizatora skupa dok se građani mole za razumevanje zbog pojačanih mera bezbednosti u centru Beograda i izmenjenog režima saobraćaja na trasi kretanja povorke.

 

Dodaje se da će Biro za saradnju sa medijama MUP-a Srbije redovno i blagovremeno obaveštavati javnost o svim događajima tokom parade.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije