Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Bundestag zatražio od vlade da podrži kandidaturu Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

08. 10. 2010. Izvor:Beta

Bundestag zatražio od vlade da podrži kandidaturu Srbije

Sve stranke zastupljene u Bundestagu zatražile su na današnjoj sednici parlamenta od vlade kancelarke Angele Merkel da podrži Srbiju

Sve stranke zastupljene u Bundestagu zatražile su na današnjoj sednici parlamenta od vlade kancelarke Angele Merkel da podrži Srbiju na putu ka EU i da na narednom sastanku Evropskog saveta glasa da se kandidatura Srbije za članstvo prosledi Evropskoj komisiji.
Istovremeno je Bundestag zatražio od vlade i da obezbedi da, pre otpočinjanja pregovora sa Srbijom o članstvu, dodje do vidnih pomaka u pregovorima sa Kosovom.
Bundestag je zatražio da se pre pristupnih pregovora Beograda, obezbedi puna saradnja Srbije s Haškim tribunalom i izručenje Ratka Mladića i Gorana Hadžića. Poslanici su u raspravi naveli da je Srbija vidno napredovala ka EU, ali da se moraju sprovesti mnogobrojne reforme, kao i da je nivo korupcije u Srbiji "neprihvatljiv za Evropu".
Bundestag smatra, kako se navodi u zahtevu upućenom vladi, da pre pregovora "Srbija mora da pokaže da aktivno prihvata odgovornost za regionalnu stabilnost, da neguje dobrosusedske odnose, da podstiče regionalnu saradnju i da ozbiljno vodi dijalog s Kosovom predvidjen rezolucijom Saveta bezbednosti UN".

Nema komentara.

Ostavi komentar