Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

08. 10. 2010. Izvor:Beta

Srpski policajci najavili štrajk

Policijski sindikat Srbije (PSS) je najavio da će zaposleni u policiji do kraja oktobra organizovati štrajk upozorenja.

U sindikatu kažu da će, ukoliko Vlada ne odgovori pozitivno na njihove zahteve, krenuti i u obustavu rada.

Predsednik PSS-a Veljko Mijailović dodaje da će odluka o datumu stupanja u štrajk upozorenja biti saopštena u utorak, a da će ukoliko dođe do potpunog štrajka biti poštovan zakon i da će biti obezbeđen minimalan proces rada.

Mijailović je rekao da sindikat od Vlade traži potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora za policiju, povlačenje Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju iz skupštinske procedure i ukidanje člana 168. iz Zakona o policiji.
"Sinoć smo po dobijanju informacije da su naši zahtevi odbijeni u Vladi, poslali pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću. Obavestili smo ga o našoj problematici i o tome zašto je to bitno za nas", rekao je Mijailović i dodao da su u sindikatu razočarani time što je premijer odbacio njihove zahteve.
On je dodao da članovi PSS-a ne mogu da pristanu na izmene i dopune Zakona o državnim službenicima i nameštenicima, jer nisu ni učestvovali u njegovom pravljenju. Mijailović je naveo da se taj zakon ne primenjuje na policiju i da je besmisleno da Vlada sada nudi njegovu dopunu.
Mijailović je kazao da je prosečna plata zaposlenih u policiji bez dodataka i toplog obroka između 19.000 i 20.000 dinara i ocenio da loša bezbednosna sitacija u zemlji nije dobra poruka ni za strane investitore, kojima je potreban siguran ambijent za ulaganja.
Predsednik PSS-a naglasio je da članovi tog sindikata ne žele politizaciju njihovih zahteva, da ne traže ostavke nikoga u Vladi iako postoje veliki pritisci na sindikat, već da je loš položaj zaposlenih u policiji jedini razlog njihovog nezadovoljstva. 

Mijailović je kazao da se u medijima proteklih dana dosta spekulisalo oko toga da li će policija obezbeđivati Paradu ponosa, dolazak američke državne sekretarke Hilari Klinton i italijanskog premijera Silvija Berluskonija i dodao da se to nikada nije dovodilo u pitanje. "Naš stav je da se u tako ozbiljnim situacijama bezbednost države ne sme dovoditi u pitanje... Država Srbija je prioritet i mi nećemo učiniti ništa da to ugrozimo", poručio je Mijailović.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije