Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

22. 12. 2010.

Početna cena za Telekom 1,4 milijarde evra

Vlada Srbije bi u četvrtak trebalo da utvrdi minimalnu početnu cenu za prodaju 51 odsto Telekoma Srbije od 1,4 milijarde evra, izjavio je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić.

"O tome smo već govorili neformalno, ali ovo će sada biti zvanična odluka vlade o kojoj će biti obavešteni svi učesnici u procesu", kazao je Dinkić za portal Euraktiv (www.euractiv.rs) i agenciju Beta.

On je kazao da očekuje da će na tenderu za Telekom biti postignuta viša cena od minimalne.

"Očekujemo da ćemo imati obavezujuće ponude nekoliko kompanija i da će biti održana javna aukcija pred televizijskim kamerama kao kada je prodavan Mobtel. Očekujemo da to bude zanimljmiva borba, a i da ostvarimo dobru cenu i za državu, ali i za radnike i bivše radnike sistema Telekoma i Pošte, kao i dobru cenu besplatnih akcija za sve gradjane", rekao je on.

Tender za prodaju Telekoma raspisan je 20. oktobra 2010. Dokumentaciju je otkupilo sedam kompanija, a rok za dostavljanje obavezujućih ponuda ističe 21. februara.

Tendersku dokumentaciju otkupili su Dojče telekom (Deutsće), Frans telekom (France), Telekom Austrija Amerika movil, Veder investments (Weather Investments), Turksel (Turkcel) i Vimpelkom (Vimpelcom). Telekom je jedini operater fiksne telefonije u Srbiji, a licencu je dobio i Telenor, koji bi početkom sledeće godine trebalo da počne da pruža usluge.

Nema komentara.

Ostavi komentar