Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

22. 12. 2010.

Poseta pape od velikog značaja za Srbiju

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar ocenio je da bi poseta poglavara Rimokatoličke crkve Srbiji bila od velikog značaja jer bi se Srbija pokazala kao država koja je svesna svoje istorijske uloge i postala "motor" dijaloga u regionu.

"Dolazak pape bi značio da Srbija, znajući da živi izmedju Istoka i Zapada, ozbiljno preuzima svoju istorijsku ulogu. Drugo, značilo bi da postaje motor dijaloga jer se jedino u dijalogu radja nešto novo, pozitivno, u dijalogu kojim Srbija može da promoviše nešto novo za Čovečanstvo", ocenio je Hočevar u intervjuu za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, očekivanja da papa Benedikt XVI poseti Srbiju pokazuju da je reč o posebnom istorijskom trenutku kada svi očekuju da se dogodi nešto novo, u vremenu kada treba produbiti medjusobni dijalog.

"Poseta Svetog oca značila bi da mi ovo istorijsko vreme ozbiljno shvatamo, da shvatamo da je tom razmišljanju potrebno dati novu punoću - jedan novi dijalog izmedju Istoka i Zapada, Severa i Juga, bilo unutar hrišćanstva, Istočnog i Zapadnog, ali i iznutra čitavog Čovečanstva", rekao je beogradski nadbiskup.

Nema komentara.

Ostavi komentar