Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

07. 10. 2010.

Izvor: B92/Politika

RTS i Skupština nemaju ugovor

Beograd -- Nikakav pisani ugovor o direktnim TV prenosima sednica između Skupštine Srbije i RTS, naravno, ne postoji, kaže predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović.

Ona je za Politiku rekla da su prenosi „demokratska tekovina", da ih treba zadržati i da će ih i dalje biti.

Predsednica skupštine kaže da ne zna koliko je iznos od 3,3 miliona evra duga RTS , realan, „to će procenjivati kompetentne osobe, pre nego što, eventualno, krenu da namire trošak".

"Samo sam se složila da je napravljen trošak, a da li on iznosi 3,3 miliona evra, to stvarno ne znam. Znate, ako neko nekome radi nešto, onda očito postoji neki trošak, ali ima i dobiti. Ima televizija koje bi u prvi plan stavile tu dobit i zbog toga sam zagovornik otvaranja skupštinskog kanala, a u slučaju da to ne može da se ostvari i da skupština odlučuje o tome ko će prenositi sednice najbolje bi bilo raspisati tender", rekla je Slavica Đukić-Dejanović.

Poslanici i vlasti i opozicije kritikovali su odluku da se RTS-u isplati novac za TV prenose zasedanja.

Ivan Andrić poslanik LDP i član Programskog odbora RTS-a, tvrdio je u parlamentu da ispostavljanjem računa parlamentu „Aleksandar Tijanić, svojim poznatim manirom, koji ocenjujem kao bahat i preteći, ucenjuje skupštinu, odnosno vladu i traži novac za svoje više nego loše poslovanje u prethodnih šest godina".

Predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović izjavila je da skupština nema ugovorne obaveze sa Radio televizijom Srbije, kao i da nema sredstva za vraćanje duga za televizijske prenose sednica.

Ona je potvrdila da je od 2006. do danas bilo oko 3.000 sati prenosa na RTS kao i da parlamet ima obavezu javnosti rada.

Nema komentara.

Ostavi komentar