Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

01. 12. 2010.

Obeležen Medjunarodni dan borbe protiv side

Na beogradskom Trgu Republike u sredu je održana centralna manifestacija povodom Medjunarodnog dana borbe protiv side, na kojoj su gradjanima deljeni materijali za prevenciju širenja te bolesti, a omladina JAZAS-a izvela je performans.

Na centralnoj manifestaciji učestvovalo je oko 15 različitih organizacija, čiji su predstavnici na postavljenim štandovima gradjanima delili edukativne brošure, kondome i informatore o njihovoj pravilnoj upotrebi i davali preventivne savete.

Svim gradjanima je tokom dana na Trgu republike omogućeno besplatno testiranje na virus HIV-a, a u Gradskom zavodu za javno zdravlje besplatno testiranje na HIV i hepatitis B i C.

Pokrenuta je i ulična akcija Udruženja osoba ugroženih HIV-om "Q-club" tokom koje su delili promotivni materijal. Ministarstvo zdravlja je u podne organizovalo za novinare obilazak značajnih institucija i nevladinih organizacija koje se bore protiv virusa HIV-a.

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side u klubu Plastik biće organizovana i "prvodecembarska" žurka sa početkom u 22.00, a u četvrtak će u Srpskoj akademiji nauka i umetnost biti održan naučni skup o HIV-u i AIDS-u.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije