Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Vlada da objasni da li prodaje infrastrukturu Telekoma
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

30. 11. 2010.

Vlada da objasni da li prodaje infrastrukturu Telekoma

Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije u utorak je ponovo zatražio od premijera Mirka Cvetkovića da objavi odluku o prodaji Telekoma Srbija i obrazloženi predlog nadležnog ministarstva iz kojeg bi se videlo da li je na prodaju ponudjena i telekomunikaciona infrastruktura.

"Iz dosadašnjeg postupka prodaje Telekoma nije jasno šta je predmet prodaje, odnosno da li Vlada prodajom 51 odsto akcija tog preduzeća prodaje i telekomunikacionu infrastrukturu", navodi se u saopštenju za javnost Saveta.

U pismu Cvetkoviću predsednica Saveta Verića Barać je istakla da je telekomunikaciona infrastruktura dobro od opšteg interesa, čija prodaja je zabranjena Zakonom o svojini Republike Srbije i nad kojom se, pod odredjenim uslovima, može steći pravo korišćenja ili koncesije.

Zakon o privatizaciji, kako je navedeno u saopštenju Saveta, propisiju da "predmet privatizacije ne mogu biti prirodna bogatstva i dobra u opštoj upotrebi, kao dobra od opšteg interesa”.

"Ukoliko se tačno ne utvrdi šta je u prometu u postupku prodaje 51 odsto akcija Telekoma Srbija, to bi kasnije moglo da bude predmet osporavanja pred sudovima i drugim organima, čime se ulazi u postupak sa neizvesnim ishodom, koji može biti štetan ne samo za gradjane i državu, već i za potencijalne kupce tog preduzeća", ukazala je Barać.

Nema komentara.

Ostavi komentar