Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

06. 10. 2010.

Izvor: B92

Mas: Pouke iz nemačkog iskustva

Beograd -- Nemačka se zalaže za početak razmatranja kandidature Srbije za članstvo u Evropskoj uniji, kaže za B92 ambasador Nemačke Volfram Mas.

On kaže i da primer dve Nemačke do 1990. može poslužiti kao model za Srbiju i Kosovo samo utoliko što su sarađivale na praktičnim pitanjima, iako se nikada nisu međusobno priznale.

Suštinska razlika je, prema njegovim rečima, to što je u te dve zemlje živeo isti narod.

Ambasador Mas je ponovio da i da je dobro što je novi saziv holandskog parlamenta danas od Serža Bramerca i Štefana Filea dobio više informacija o Srbiji.

"Kao što znate u Holandiji je izabran novi saziv parlamenta. Pitanje hapšenja preostalih begunaca optuženih za ratne zločine, za Holandiju je, kao što znate, veoma važno. Važno je svima nama. Novi parlament će morati da zauzme stav po tom pitanju", podseća on.

"Zato mislim da je normalno što su iskoristili priliku da o situaciji na tom planu dobiju informacije iz prve ruke - od tužioca Bramerca i od evropskog komesara Štefana Filea. Optimista sam da će neka pojašnjenja koja oni mogu da daju biti doprinos otvaranju procesa koji bi doveo do toga da posle sledećeg sastanka šefova diplomatija Srbija krene napred", očekuje Mas.

Nema komentara.

Ostavi komentar