Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

29. 11. 2010.

Saradnja demantuje loš stav Francuske o Jeremiću

Pomoćnik ministra spoljnih poslova Zdravko Ponoš rekao je u ponedeljak da kvalitetna saradnja Srbije i Francuske demantuje negativne navode o ministru Vuku Jeremiću u dokumentima objavljenima na sajtu Vikiliks.

U poverljivim dokumentima SAD navodi se ocena jednog francuskog diplomate da Jeremić "ne čini ništa da ohrabri Srbe da se vrate na Kosovo", da "daje velika obećanja" svaki put kada dodje u Francusku, ali da ih ne ispunjava.

"Pre svega bi trebalo reći da francusko ministarstvo nije potvrdilo verodostojnost američke prepiske, ali ukoliko načelno govorimo o simpatijama prema ministru spoljnih poslova moramo znati da u opisu tog posla nije da se dopada bilo kome, niti da ima dopadljivo lice već da zastupa interese svoje zemlje i zvaničnu državnu politiku", rekao je Ponoš za B92.

On je poručio da je "važno reći da je tokom šest meseci od sastanka ministra Jeremića i predstavnika francuske diplomatije, nakon kojeg je navodno nastala ta prepiska, francuski ministar spoljnih poslova bio u poseti Srbiji, 1. marta, kada ga je ugostio upravo ministar Vuk Jeremić".

Nema komentara.

Ostavi komentar