Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

26. 11. 2010.

Srbija će uskoro postati uspešna zemlja

Premijer Madjarske Viktor Orban izjavio je u petak da Madjarska na Srbiju gleda kao na zemlju koja će uskoro postati uspešna i koja raspolaže svim uslovima koji su neophodni za ekonomski razvoj.

"U bliskoj budućnosti će se odviti takve promene u oblasti ekonomije koje će doprineti tome da se uzdigne kako Srbija tako i region srednje Evrope", rekao je Orban na konferenciji za novinare nakon razgovora sa premijrom Srbije Mirkom Cvetkovićem.

"Nemojte dozvoliti da ovlada psihoza krize. Madjarska gleda na Srbiju kao državu koja će uskoro postati uspešna", istakao je madjarski premijer navodeći da u ekonomskoj situaciji koja nije najsjajnija, Srbija raspolaže svim uslovima koji su neophodni za ekonomski razvoj.

Premijer Mirko Cvetković rekao je da su bilateralni odnosi Madjarske i Srbije dobri i da se dalje unapredjuju kroz razmenu poseta na najvišem nivou. Madjarska, koja preuzima predsedavanje Evropskom unijom od 1. januara 2011. godine prema Cvetkovićevim rečima, ponudila je svu pomoć u okviru aktivnosti Srbije na evropskom putu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije