Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

05. 10. 2010.

Izvor: B92

Šest godina od ubistva gardista.

Beograd -- Kod podzemnog objekta Karaš u Topčideru održan je šestogodišnji pomen ubijenim gardistima Draganu Jakovljeviću i Draženu Milovanoviću.

Advokat porodica ubijenih gardista Predrag Savić zatražio je od tužilaštva da pokrene opsežnu akciju otkrivanja ubica dva vojnika.

Istovremeno, Savić od Ministarstva pravde očekuje da pokrene postupke za zabranu rada veštaka koji su uklanjali dokaze tokom istrage tog zločina.

Prema njegovim rečima, pravni tim se još neće obraćati sudu u Strazburu zbog ovog predmeta, jer je odnedavno u Srbiji uvedena ustavna žalba i treba iskoristiti sva domaća pravna sredstva.

"Tražimo zato od tužilaštva da pokrene opširnu i opsežnu akciju na utvrđivanju ubica, a ne da na neki način pokuša da opravda one koji su skrivali istinu. Protiv onih koji su skrivali istinu neophodno je utvrditi odgovornost, treba ih prozvati i optužiti, a ne dati im priliku da lažima opet zataškavaju neosporne činjenice", rekao je pravni zastupnik porodica ubijenih gardista Predrag Savić.

Nema komentara.

Ostavi komentar