Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

18. 11. 2010.

SNS, SRS i DSS neće podržati rebalans budžeta

Opozicione Srpska napredna stranka (SNS), Srpska radikalna stranka (SRS) i Demokratska stranka Srbije (DSS) najavile su u četvrtak da neće podržati rebalans ovogodišnjeg budžeta i optužile Vladu Srbije za rasipništvo.

Vlada Srbije trebalo bi danas na sednici da utvrdi predlog rebalansa budžeta za 2010. godinu koji predvidja da će ovogoodišnji deficit u državnoj kasi biti za oko 14 milijardi dinara veći od prvobitno planiranog.

Šef poslaničke grupe Napred Srbijo Tomislav Nikolić rekao je novinarima u parlamentu da će SNS biti protiv rebalansa jer, kako je naveo, Vlada Srbije ne zna da raspolaže "narodnim" novcem. Nikolić je naveo da bi SNS bio spreman da razgovara o rabalnsu budžeta ako bi to pomoglo u potpunom saniranju štete izazvane u Kraljevu posle zemljotresa, a ne da se pokrivaju dodatni minusi koje je proizvela Vlada Srbije.

Prema rečima zamenika šefa poslaničke grupe DSS-a Radojka Obradovića, rebalans budžeta stiže kasno i ne rešava nijedno suštinsko ekonomsko pitanje u Srbiji, a deficit je već probio zakonski okvir. Obradović je naveo da će rezultat rebalansa i politike vlade dalji rast inflacije, nestabilnost kursa i povećanje deficita.

Poslanik SRS-a Dragan Stevanović rekao je novinarima da rebalans budžeta predstavlja "skandal kojim će vlada overiti svoje rasipništvo" i naveo da mogućnost da Srbija bankrotira postoji odavno.

Nema komentara.

Ostavi komentar