Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

10. 08. 2018.

Autor: N.M. Izvor: Boom 93

Požarevac domaćin drift i tunning takmičenja

Na parkingu u krugu Šećerane u Požarevcu, 18. i 19. avgusta, građani će imati prilike da prate treću, finalnu trku „ Serbian Drift Championship“ (SDC) šampionata koji je organizovao Sportski Auto Tunning klub.

Takmičenje je podeljeno u dva dana od čega je prvi dan rezervisan za kvalifikacije.

„Prvog dana sudije će ocenjivati brzinu ulaska u krivine i blizinu prolaska pored čunjeva. Bitno je da je vožnja što je moguće tečnija i da nema prekida u driftu. Na osnovu opšteg utiska, sudije će dodeliti ocene“ rekao je za Boom93 predsednik Auto Tunning kluba, Aleksandar Jokić.

Drugog dana, očekuje se sadržajniji program. Posetioci će moći da prate dve trke u twin drift vožnjama.

Prva na programu je trka u kojoj će se nadmetati samo domaći vozači. Ovom trkom odlučuje se ko je šampion za ovu godinu u sklopu SDC šampionata.

„ Nakon trka koje su se održale u Čačku i Valjevu, u Požarevcu ćemo dobiti domaćeg šampiona za ovu godinu. Nakon kvalifikacija, ostaće 16 vozača koji će po principu play-off takmičenja pokušati da stignu do titule. Dueli će funkcionisati kao trke u parovima u kojima svaki  vozač prvo vozi kao lider, a na drugoj trci  je u ulozi vozača pratioca. Cilj lidera je da prođe kroz trku kompetentno i spektakularno, a pratilac mora sinhrono da ponovi pokrete vozila lidera i da ostane blizu njega, ali da se ne dozvoli odvajanje od automobile vodećeg  takmičara” objasnio je Jokić.

Nakon toga, na stazu izlaze strani vozači koji će svoje duele voditi u sklopu „ Day of Champions“ trke.
„Očekuju se dva vozača iz Grčke, bračni par iz Mađarske, jedan ili dva vozača iz Hrvatske. Broj bugarskih vozača je za sada nepoznat, ali po tradiciji, od internacionalnih vozača, oni dolaze u najvećem broju“ kazao je Jokić .
Drugog dana, pod organizacijom auto moto kuće Low Family iz Požarevca biće održano i Styiling takmičenje u nekoliko klasa. U styling takmičenju automobile će se ocenjivati prema stilu I stepenu modifikacije pa ćeposetioci imati priliku da vide najlepši nemački auto, najlepši japanski automobil, najbolji  ekstemnosređen auto, najbolji auto u klasi street, u klasi “početnika u tjuniranju” alii u klasi “najatraktivniji domaći automobil”.Takođe posetioci mogu pratiti I takmičenje za izbor automobila sa najkvalitetnijom audio opremom i najglasnijim audio sistemom.

Drift trke su vrsta auto trka u kojima se vozila kreću bočno po asfaltnom putu. U driftu, automobili prelaze idealnu putanju u kontrolisanom proklizavanju pri velikim brzinama. Ključna karakteristika drift trke je da trka nije vezana za vreme, već za tehničke performanse, putanju, brzinu, uglove i blizinu prilaska čunjevima. Ovo je jedinstvena prilika da vozači pred širokim auditorijumom prikažu svoje umeće, prelazeći stazu na atraktivan način. Ljubitelji automobila i adrenalina će sigurno uživati prateći ovakav vid manifestacije.

Program oba dana počinje od 12 časova. Cena ulaznica za prvi dan iznosi 300, a za drugi 400 dinara.
U slučaju jačeg nevremena rezervni  termini su  25. i 26. avgust.

Nema komentara.

Ostavi komentar