Naslovna  |  Info  |  Sport  |  Polovični rezultati fudbalskih timova sa teritorije grada
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

06. 07. 2018. Požarevac

Autor: M.Veljković Izvor: Boom93

Polovični rezultati fudbalskih timova sa teritorije grada

Završena je fudbalska sezona 2017/2018 i timovi koji se nalaze na teritoriji Požarevca imali su polovične rezultate.

Ženski fudbalski klub Požarevac, koji se takmiči u Super fudbalskoj ligi Srbije je izborio i ove godine opstanak. Požarevljanke su u reguralnom delu prevenstva osvojile 5. mesto sa 19 osvojenih bodova. One su ostvarile 6 pobeda, 7 poraza i jednom su igrale nerešeno. U Play out-u ekipa ŽFK Požarevac je lako uspela da obezbedi opstanak pošto su ostvarile 5 pobeda i samo jednom su igrale nerešeno.

Najbolje plasirani muški fudbalski klub je Mladi radnik 1926 iz Požarevca. Požarevljani su nakon povratka u Srpsku ligu grupa „Zapad“ osvojili 8. mesto na tabeli. Oni su osvojili 46 bodova i ostvarili skor od po 12 pobeda i poraza i 10 puta su igrali nerešeno. Mladi radnik je takođe u sezoni 2017/2018 osvojio i dva Kupa. Požarevljani su osvojili Kup Gradskog fudbalskog saveza Požarevac, kao i Kup Braničevskog okruga.

U fudbalskoj Zoni „Dunav“ Požarevac je predstavljala ekipa Rudara 2001 iz Kostolaca. Kostolčani nisu uspeli da obezbede opstanak u ovom rangu takmičenja pa će se po svemu sudeći takmičiti u Braničevskoj fudbalskoj ligi. Ekipa Rudara je na kraju zauzela 13 mesto sa 32 osvojena boda. Kostolčane je samo 3 boda delilo do opstanka u ligi. Oni su ostvarili 9 pobeda, 6 puta su igrali nerešeno i zabeležili čak 15 poraza.

U Braničevskoj fudbalskoj ligi ekipa Železničara iz Požarevca je uspela, nakon poslednjeg mesta u prvom delu sezone, da obezbedi opstanak. Požarevljani su na kraju sezone osvojili 11 mesto sa 43 boda. Železničar je ostvario u prošloj sezoni po 13 pobeda i poraza dok su 4 puta igrali nerešeno. Drugi predstavnik Požarevca u ovom rangu takmičenja je ekipa Borca iz Klenovnika. Borac je osvojio 13 poziciju na tabeli. Igrači Klenovnika osvojili su 42 boda sa skorom od 12 pobeda i poraza i 6 puta su igrali nerešeno. Oni su u baražu za opstanak u ligi pobedili ekipu Dizela iz Bara.

U Međuopštinskoj fudbalskoj ligi grupa „Dunav“ Požarevac predstavljalju 6 timova. Najbolje plasirani tim je Obilić iz Živice koji je opbezbedio plasman u viši rang takmičenja. Ekipa Obilića je bila prva na tabeli sa osvojena 56 boda. Igrači iz Živice ostvarili su 18 pobeda, 2 puta su odigrali nerešeno dok su poraženi samo 4 puta. Ekipa Dizela iz Bara je uspela da osvoji 2 mesto na tabeli. Oni su u prošloj sezoni osvojili 50 bodova i ostvarili skor 16 pobeda, 6 poraza i igrali su 2 puta nerešeno. Napredak 1934 iz Nabrđa je u prošloj sezoni zauzeo 4. mesto. Oni su osvojili 37 bodova i ostvarili 11 pobeda, 9 poraza i 4 puta su igrali nerešeno. Ekipa Napretka iz Poljane je osvojila 6 mesto. Napredak je u sezoni 2017/2018 osvojio 36 bodova i ostvario skor od 11 pobeda, 10 poraza i 3 puta su igrali nerešeno. Novajila u ligi ekipa Stiga iz Beranja zauzela je 7 mesto. Igrači Stiga su osvojili 35 bodova i ostvarili skor od po 11 pobeda i poraza i dva puta si igrali nerešeno. Poslednji predstavnik Požarevca je ekipa Dunavca iz Petke. Nažalost ekipa Dunavca nije uspela da obezbedi opstanak u ovoj ligi pošto su osvojili poslednje mesto. Dunavac je osvojio samo 13 bodova i zabeležio čak 17 poraza, dok su pobedili samo 3 puta. Igrači Petke su i 4 puta igrali nerešeno.

U Gradskim fudbalskim ligama „Mlava“ i „Dunav“ bilo je neizvesno do poslednjeg kola. U GFS „Dunav“ neprikosnovena je bila ekipe Sloge iz Lučice. Oni su osvojili 44 boda i ostvarili 14 pobeda dok su po 2 puta igrali nerešeno i bili poraženi. U GFS „Mlava“ prvo mesto je osvojila ekipa Vihora iz Maljurevca. Vihor je osvojio prvo mesto pobedom u poslednjem kolu protiv direktnog konkurenta za prvo mesto, ekipu Mlave iz Bratinca. Ekipa Vihora je osvojila 50 bodova i ostvarila skor od 16 pobeda, 2 poraza i 2 puta si igrali nerešeno. U utakmici za apsolutnog prvaka Gradske fudbalske lige Srbije ekipa Sloge je savladala Vihor sa 3:2 i obezbedila direktan plasman u viši rang. Ekipa Vihora je obezbedila plasman u Međuopštinsku ligu „Dunav“ kroz baraž nakon što je savladala ekipu iz Bikinja.

Nema komentara.

Ostavi komentar