Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

28. 05. 2018. Petrovac na Mlavi

Izvor: B92

Održana Memorijalna trka "Dragutin Tomašević"

Održana je 14. Memorijalna trka „Dragutin Tomašević“ u Petrovcu na Mlavi.

Trka je održana organizaciji Sportskog saveza opštine Petrovac na Mlavi, Olimpijskog komiteta Srbije, Mesne zajednice Bistrice a pod pokroviteljstvom Opštine Petrovac na Mlavi.

U čast prvom srpskom olimpijcu trčao je veliki broj takmičara iz cele Srbije i okruženja od predškolskog do seniorskog uzrasta.

Program 14. Memorijalne trke „Dragutin Tomašević“ u Petrovcu na Mlavi otpočeo je podizanjem državne i olimpijske zastave u Bistrici, rodnom mestu prvog srpskog olimpijca.U Petrovcu na Mlavi trku je prigodnim govorom otvorio predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić. Takmičenje je započeto trkama predškolaca dečijeg vrtića “Galeb“, a potom su se takmičili osnovci i srednjoškolci. Nakon njih, startovali su seniori i seniorke u Bistrici, ispred spomen česme i olimpijske sobe na trgu Dragutina Tomaševića, a cilj je bio na Gradskom trgu u Petrovcu na Mlavi. 

Kroz cilj prvi je prošao kenijac Stenli Kipruto (AK „Mladost“ Užice) i pripalo mu je 30.000 dinara, pehar i zlatna medalja. Drugo mesto osvojio je Darko Živanović (AK „Čelendž“) , koji se okitio srebrom i uz to novčanom nagradom u iznosu od 20.000 dinara, dok je treći bio makedonac Darko Ivanovski, kome je pripala bronza i 15.000 dinara. 

Od seniorki najbolja je bila naša najbolja atletičarka Teodora Simović koja iza sebe ostavila Nevenu Jovanović i Natašu Ćulafić. Ovu besprekorno organizovanu manifestaciju, na startu u Bistrici, duž staze i na Gradskom trgu u Petrovcu na Mlavi, ispratilo je više od 3000 gledalaca.

Nema komentara.

Ostavi komentar