Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

25. 01. 2018. Požarevac

Autor: M. Veljković Izvor: Boom93

Proglašni najbolji sportisti za 2017. godinu

U svečanim salonima gradskog zdanja nedeljnik „Reč Naroda“ i Sportski savez Požarevac proglasili su najbolje sportiste i sportske organizacije za 2017. godinu.

Zlatan Kostić, predsednik Sportskog saveza Požarevac je rekao da svaka akcija koja ima cilj da ih usmeri prema sportu dobrodošla.

„Izbor za sportistu godine ima za cilj da nagradi one koji se već ozbiljno i profesionalno bave sportom, ali i takođe da pruži postrek onima koji se na taj korak tek odlučuju. Siguran sam da će oni kojima je ove godine priznanje izmaklo to shvatiti kao najbolji motiv da još više treniraju i time zasluže da se naredene godine nađu među nagrađenima“ rekao je Kostić.

Direktorka nedeljnika „Reč Naroda“ Andrijana Maksimović napomenula je da ova medijska kuća nastoji da na sve moguće načine afirmiše rad sportista.

„Partnerstvo između Sportskog saveza i lista „Reč Naroda“ najbolji spoj kako bi se skrenula pažnja na sve što je važno za napredak požarevačkog sporta. Takođe da bi se skrenula pažnja na to da Požarevac, Braničevski okrug i Srbija, zbog vaših rezultata, imaju mnogo razloga da se ponose.“ rekla je Andijana Maksimović.

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca  je naglasio da mu je čast što se nalazi u društvu vrhunskih sportista koji su postigli odlične rezultate.

„Sport kao jedan od najčvršćih bastiona zdravog života, zdravih odnosta među ljudima i zdravih rivalstava. To je ono što mi danas slavimo ovim izborom za sportistu godine“ napomenuo je Spasović.

Predsednik Sportskog saveza Srbije i Olimpijski šampion, Davor Štefanek je rekao mu je drago što vidi dosta mladih sportista i veruje da sport ide ka napred.

"Nadam se da će neko od vas takmičiti na Olimpijskim igrama u Tokiju, zajedno sa mnom jer je i moja želja da odem u Tokio. Svi vi sanjate kao i ja da se popnete na to Olimpijsko postolje ja Vam to želim i nadam se da će te uspeti." rekao je Davor Štefanek.

U pojedinačnoj konkurenciji za najbolje mlade sportiskinje proglašene su: teniserka Jovana Grujić, Anđela Vasiljević članica Džudo kluba „Bambi“, Julija Ristić članica Karate kluba „Požarevac92“ i Jelena Živković takmičar Atletskog kluba „Požarevac“.

Za najbolje mlade sportiste nagrade su dobili: Andrija Jovanović koji je član Spotsko džudo udruženja „Požarevac“, Andrej Arsić član Karate kluba „Mladi radnik“, Srećko Stojadinović gimnastičar Sportskog društva „Partizan“ iz Kostolca i Damjan Jovanović član Atletskog kluba „Požarevac“.

Za najbolje mlade selekcije proglašene su Sportska organizacija „Partizan“ iz Kostolca, Džudo klub „Bambi“ iz Požarevca, Atletski klub „Požarevac“ i Fudbalski klub Mladi radnik 1926.

Za naljbolje seniorke proglašene su: Marija Vuković koja je članica Ženskog fudbalskog kluba „Požarevac“  kao i povremeni reprezentativac Srbije, Katarina Blagojević igračica Žrenskog rukometnog kluba Požarevac i Jovana Bogojević  rukometašica i jedna od trofejnijih planinara.

U seniorskoj konkurenciji nagrade su dobili Petar Vefić vežbač Sportske organizacije „Partizan“ iz Kostolca, Vladimir Marković ribolovac član OSR „Smuđ“ državni prvak i reprezentativac i Zoran Pavlović član Planinarskog kluba „Vukan“.

Za najbolju žensku seniorsku ekipu proglašena je ekipa Ženskog rukometnog kluba „Požarevac“ dok za najbolje seniorske ekipe proglašeni su Odbojkaški klub „Mladi radnik“, Stonoteniski klub „Požarevac“ i Klub malog fudbala „Požarevac“. Nagradu je primio i trener Košarkaškog kluba „Požarevac“ Vladimir Vašković.

Dodeljene su nagrade i u konkurenciji Paraolimpijskih sportova. Najbolje ekipa je kuglaški tim Kluba za sport i rekreaciju slepih i slabovidih „Polet“ iz Požarevca. U pojedinačnoj konkurenciji za najboljeg takmičara proglašen je Enes Murina, za osvojenu bronzanu medalju na državnom prvenstvu u kuglanju.

Dodeljene su i specijalne nagrade. Za afirmaciju sporta nagradu je dobio novinar „Sportskog Žurnala“ Rade Sandić. Za izuzetan doprinos za razvoj sporta dodeljene su i zlatne plakete.

Zlatnu plaketnu dobili su: Ana Miljanić, član gradskog veća zadužena za sport, Branko Stojaković predsednik Fudbalskog saveza regiona zaadne Srbije i Đorđiju Bojatoviću predsednik Fudbalskog kluba Mladi radnik 1926.

Nagradu za životno delo dobio je Slobodan Jović, dugogodišnji predsednik Sportskog saveza Požarevac i potpredsenik Sportskog saveza Srbije.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije