Naslovna  |  Info  |  Sport  |  Amela Terzić i Kipkorir Biwot osvojili „Grand Prix“ Požarevac 2017.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

14. 10. 2017. Požarevac

Autor: M.Veljković Izvor: Boom93

Amela Terzić i Kipkorir Biwot osvojili „Grand Prix“ Požarevac 2017.

Sinoć su na centralnim gradskim ulicama održane 54.ulične trke „Grand Prix“ Požarevac 2017.

U seniorskoj konkurenciji titulu je odbranila Amela Terzić iz Novog Pazara. Ove godine Amela je imala jaku konkurenciju u trkačici iz Mađarske Zige Kačar. Njih dve su bile vodeće skoro celu trku, ali ipak u samom finišu Amela je uspela da napravi razliku i zasluženo odbrani titulu dok je Ziga Kačar zauzela drugo mesto. Treće mesto osvojila je Valentina Kilijarska iz Ukrajine, dok su četvrto i peto mesto zauzeke Teodora Simonović i Tamara Milićević. U ženskoj juniorskoj konkurenciji prva kroz cilj je prošla Amra Terzić dok je drugo mesto osvojila Milica Kunić. Treće mesto osvojila je trkačica iz Makedonije Rsnosta Sokolovska. Četvrto mesto osvojila je Magda Bujabijeva iz Makedonije, a peta kroz cilj je prošla Nina Gajić. Vredi podsetiti da su seniorke i juniorke takmičile na stazi dugoj 2000m.

U jakoj seniorskoj konkurenciji titulu je osvojio Šuslije Kipkorir Biwot iz Kenije. On je trku završio ispred Lasa Geogora iz Mađarske. Treće mesto osvojio je Osman Januzović iz Bosne i Hercegovine dok je na četvrtom mestu bio još jedan trkač is Kenije Joel Maine Mvangi. Najbolje plasirani trkač iz Srbije bio je Miloš Krstić iz Leposavića. U junorskoj konkurenciji prvi kroz cilj je prošao Belvin Mrkanović dok je drugo mesto zauzeo Amel Džakovac. Treće mesto osvojio je Aleksa Milanović, a četvrti je bio Petar Raspopović. Peti kroz cilj je prošao Mihajlo Grković. Seniori u juniori su se takmičili nastazi dugoj 3000m.

Podsetimo da se se pred trka u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji održale i trke za predškolce kao i za učenike od prvog do osmog razreda osnovne škola. Takođe su se takmičili omladinici kao i vojska, policija i rekreativci.

Novčane nagrade su obezbeđene za osvajače prvih pet mesta u muškoj i ženskoj seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Promoter ovogodišnjih trka bio je Emir Bekrić, osvajač medalje na Svetskom prvenstvu u atletici koje se održalo u Moskvi 2013. godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije