Naslovna  |  Info  |  Sport  |  U petak 54. ulične trke "Grand Prix" Požarevac 2017
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

10. 10. 2017. Požarevac

Autor: M.Veljković Izvor: Boom93

U petak 54. ulične trke "Grand Prix" Požarevac 2017

U petak 13. oktobra centralnim gradskim ulicama održaće se 54. Ulična trka „Grand Prix“ Požarevac 2017.

Predsednik Sportskog saveza Požarevac Zlatan Kostić kaže da je učešće najavilo oko 1000 takmičara.

„Očekuje se dolazak više od 30 klubova i oko 1.000 takmičara. Našu zemlju predstavljaće , Teodora Simović, Sonja Stolić, Ana Subotić, zatim Mirko Petrović, Darko Živanović, kao i Velimir Bojović. Učešće će uzeti i takmičari iz Mađarske, Kenije, Hrvatske, Slovenije, Republike Srpske i Makedonije“ rekao je Kostić.

Slobodan Jović, potpredsenik Sportskog saveza Srbije naglasio je da ova trka ima tradiciju i ona u Požarevac dovodi sve one koji danas nešto vrede u atletici. On je napomenuo da je ovogodišnja trka međunarodna i da je ova trka praznik za grad Požarevac.

Promoter ovogodišnjeih trka je Emir Bekrić koji je osvojio treće mesto na Svetskom prvenstvu 2013. godine koje se održalo u Moskvi. Svečano otvaranje trka je u 16h kada slede trke predškolaca. Do 17:40 na programu su trke učenika osnovnih i srednjih škola, a u 17:45 planirana je trka Vojske, Policije i rekreativaca. U 17:50 planirane su trke juniorki i seniorki. Učešće je potvrdila Amela Terzić, višestruki pobednik uličnih trka u Požarevcu. Za 18:50 planiran je start juniora i seniora koji će trčati 3000 metara.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjih treka je grad Požarevac.

Nema komentara.

Ostavi komentar