Naslovna  |  Info  |  Sport  |  Bliži se prvi Kostolački polumaraton „Viminacijum“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

17. 09. 2017. Kostolac

Izvor: EPS Energija

Bliži se prvi Kostolački polumaraton „Viminacijum“

Atletska Srbija 30. septembra dobija još jednu dugoprugašku trkačku manifestaciju. Ove godine će se prvi put organizovati Kostolački polumaraton „Viminacijum“. Trka startuje iz Kostolca, a nakon 21 pretrčanog kilometra cilј je u popularnom Arheološkom parku „Viminacijum“.

Start polumaratona planiran je za 10 sati i 30 minuta u Kostolcu, gradu rudarstva i energetike, ali i ribolova, zahvalјujući Dunavu, koji ga deli od Banata. Ovaj grad je iznedrio i brojne kvalitetne sportiste, naročito u gimnastici i rukometu, a i kulturni sadržaji su na visokom nivou. Arheološki park „Viminacijum“, u kome se trka završiti, udalјen je tri kilometra od Kostolca i leži na ostacima istoimenog glavnog grada rimske provincije Gornje Mezije. 

Kostolački polumaraton će biti upotpunjen i sa dve prateće manifestacije. Prva je „Trka slatkiša“, koja startuje u 10 sati i u kojoj će se mališani iz vrtića nadmetati na stazi dugoj 100 metara. Druga je „Trka zadovolјstva“, u kojoj se na stazi dugoj pet kilometara mogu takmičiti svi lјubitelјi trčanja. Ova trka počinje u 10 sati i 45 minuta.

Prijava i uplata za trke „Slatkiša“ i „Zadovolјstva“ neće biti, već je dovolјno da se učesnici pojave na startu. Svi zainteresovani za učešće na polumaratonu mogu se registrovati i uplatiti startinu u iznosu od 800 dinara na osnovu uputstva, koje se nalazi na linku: http://runtrace.net/kostolac/reg.

Krajnji rok za prijavlјivanje je 20. septembar do 15 sati, a takmičari koji dolaze iz drugih gradova mogu se prijaviti i na dan trke, ali u startnom paketu neće imati majcu. Prijemni centar nalaziće se u Arheološkom parku „Viminacijum“. Dodatne informacije možete dobiti na društvenim mrežama, na Facebook stranici Kostolački polumaraton, Facebook grupi Maraton tim Požarevac, na e-mail: kostolacpolumaraton@gmail.com, ili pozivanjem kontakt telefona: 066/921-74-33 i 065/88-00-174.

Organizatori ove zanimlјive i atraktivne sportske manifestacije, za koju se nadamo da će postati tradicionalna, su Gradska opština Kostolac, Kulturno – sportski centar „Kostolac“ i Sportsko udruženje „Maraton tim Požarevac“.

Startni paket

Za takmičare u glavnoj trci organizatori su obezbedili kesu i majcu sa logom Kostolačkog polumaratona „Viminacijum“, startni broj, osveženje na stazi i cilјu, sendvič i voće ili bon za ručak, kao i medalјu za sve učesnike koji završe trku.

pon

18.09.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 07:50

Odloziti

Ako duva vetar dize se pepeliste,puci ce bruka.Juce ste imali takvu situaciju.Neverovatno toliki krediti,milioni,hvalospevi po medijima a ono isto kao pre.Moderni sistemi za otpepeljivanje,odsumporavanje pa pitamo mi sto se trujemo sto vam to ne radi

Odgovori
ned

17.09.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 13:25

Nije zdravo

Trcati u dimu sumporu,.....nikako.Ako se pepeliste podigne bice bruke

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije