Naslovna  |  Info  |  Sport  |  Menja se sistem takmičenja u fudbalskim prvenstvima?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

27. 07. 2017. Požarevac

Autor: M.Veljković Izvor: Boom93, Reč naroda

Menja se sistem takmičenja u fudbalskim prvenstvima?

U toku je javne rasprave koju je sazvao Fudbalski savez Braničevskog okruga o promeni sistema takmičenja u sezoni 2018/2019. godine.

Prema predlogu Gradskog fudbalskog saveza Požarevac razmatra se odluka da se umesto dve Međuopštinske lige oforme tri, Morava, Mlava i Pek. Takođe doneta je odluka da Braničevska fudbalska liga broji 16 klubova i da osvajač te lige direktno prelazi u Zonsko takmičenje.  Iz Braničevske lige ispadaju dva kluba, plus broj klubova koji ispadnu iz fudbalske Zone Dunav. Ligu popunjavaju prvaci Međuopštinskih liga.

Novosnvane Međuopštinske lige, Morava, Mlava i Pek,  brojaće po 12 klubova.  Grupu Morava činiće timovi iz Gradskog fudbalskog saveza Požarevac i Opštinskog fudbalskog saveza Malo Crniće. Grupu Morava činiće klubovi iz Opštinskih fudbalskih saveza Petrovac na Mlavi, Žabari i Žagubica, dok će Grupu Pek činiti klubovi iz Opštinskih saveza Veliko Gradište, Kučevo i Golubac.

Prvaci Međuopštinskih liga direktno ulaze u Braničevsku fudbalsku ligu, a iz svake lige ispadaju po 3 kluba plus broj klubova koji ispadnu iz Braničevske lige. U Međuopštinske lige direktno ulaze prvaci Gradske i opštinskih liga, koje imaju od 8 do 10 klubova. Lige koje imaju 11 i više ekipa, pored prvaka koji ulazi direktno, drugoplasirana ekipa igra će baraž sa klubovima čije lige imaju 7 ili manje ekipa.

Javna rasprava traje do 10. avgusta.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije