Naslovna  |  Info  |  Sport  |  Novak Đoković završio sezonu, van terena šest meseci
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

26. 07. 2017. Beograd

Izvor: N1

Novak Đoković završio sezonu, van terena šest meseci

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odlučio je da završi sezonu zbog povrede lakta. "Neću igrati nijedan zvanični teniski turnir do kraja sezone 2017." Andre Agasi je prihvatio da bude uz mene u ovom periodu i od početka sledeće sezone, dodao je.

On je zbog te povrede, podsetio, predao četvrtfinale Vimbldona.

Rekao je da je to povreda koju vuče godinu i po dana, i da je sve eskaliralo proteklih mesec i po dana. Operacija nije neophodna, naveo je i dodao da hirurzi ne preporučuju jer nije nužno.

Ovo je radikalna odluka, rekao je i dodao da ju je nakon konsultacija s doktorima doneo. Jedan od razloga zbog čega je došlo do te povrede je preopterećenost.

Kaže da je šest meseci i više nego dovoljno da se osnaži i izleči i 1. januara 2018 da krene dalje.

"Ovo nije lak profesionalni trenutak za mene", naveo je.

Shvatio sam koliko sam bio blagosloven da ovakve povrede, koje bi me ometale u takmičenju, da takve povrede do sada nisam imao, naveo je.

Zahvalio se svom timu, familiji i prijateljima, koji su bili uz njega. "Radili smo sve što je bilo u našoj moći da održavamo lakat u stanju u kom bih ja mogao da se takmičim na najvišem nivou", rekao je i dodao da je najviše tome (povredi) doprineo i servis, pa je morao da napravi korekcije u igri.

Oko dva meseca ću odmarati bez reketa i igre, i svi stručnjaci, specijalisti i ortopedi su se složili da je naophodan odmor i da priroda povrede zahteva pasivno-aktivnu rehabilitaciju, tu mislim na metode sprovođenja rehabilitacije, kaže Đoković.

Potpuno ću se posvetiti jačanju svog tela i rehabilitaciji, dodao je.

Sa pozitivne strane gledano, imaću vremena da se posvetim svom telu, da sastavim tim, da usavršavam određene segmente svoje igre i tako se posvetim procesu napredovanja koji nisam imao od kada sam počeo da se bavim profesionalnim tenisom, kaže srpski teniser.

Andre Agasi je prihvatio da bude uz mene u ovom periodu i od početka sledeće sezone, naveo je. Bićemo na redovnoj vezi, jedva čekam da provedemo neko vreme na terenu i uvidimo kako da unapredimo igru za ubuduće, kaže Đoković.

Đoković kaže da je stvar koju želi da reši utemeljenje tima. "Još nisam sa svima ozvaničio saradnju".

Kako je rekao u timu će biti Ulises, Argentinac fizioterapeut, a da kondicionog trenera mora da nađe.

Mario Ančić je i dalje prioritet, što se tiče drugog trenera, sa njegove strane se čeka odgovor, jer je u drugoj oblasti života, živi u Njujorku, bavi se finansijama i potrebno mu je vreme da razmisli da li će da se posveti tenisu, dodao je.

Komentarišući vimbldonski turnir, rekao je da je zadovoljan igrom do četrtfinala i da se, iako ga je lakat boleo, nadao da će neki lekovi rešiti problem, ali da je već neko vreme postao imun na lekove. "To je bio znak da nema dalje, da moram da odmorim, izlečim se i nastavim dalje".

Sada želim da se usredsredim na izlečenje lakta, jer kada imam povredu ne mogu da igram, u međuvremeno mogu da vežbam kondiciono, da vežbam pojedine delove svoga tela, nakon nekog perioda, kad se malo odmorim, kaže.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije