Naslovna  |  Info  |  Sport  |  Smederevo i Mihajlovac izbačeni iz Srpske fudbalske lige, šansa za Radnički 1926?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

17. 06. 2017. Požarevac

Autor: M.Veljković Izvor: Boom93

Smederevo i Mihajlovac izbačeni iz Srpske fudbalske lige, šansa za Radnički 1926?

Na sednici disciplinskog sudije Srpske fudbalske lige grupa Zapad doneta je odluka da se klubovi FK Smedervo 1924 i FK Mihajlovac 1934 kazne vraćanjem u dva ranga niži stepen takmičenja. Ovakva kazna je doneta zbog učešća u neragularnosti na utakmici između ova dva kluba koja je odigrana 29. aprila u Smederevu.

Njihovim izbacivanjem stvorila su se dva slobodna mesta u Srpskoj ligi grupa Zapad.  U narednim danima može se desiti da se stvore jos dva slobodna mesta u ligi. U Prvu ligu se plasirala ekipa Budućnosti iz Valjeva posle bankrota ekipe Novog Pazara i kako Boom93 nezvanično saznaje ekipa Šapina planira da napusti ovaj rang takmičenja. Ukoliko se to ostvari u Srpskoj ligi ostaće četiri slobodna mesta za popunu, a pošto su ovi Smederevo, Mihajlovac i Šapine klubovi iz našeg regiona po logici stvari ekipe koje su zauzele od 2 do 4 mestu u Zoni Dunav bi trebalo da se promovišu u viši rang.

Ipak u fudbalskom krugovima preovladala opcija da će u ligi ostati ekipe Železničara iz Lajkovca i Jošanice, da će treće mesto upotpuniti ekipa Jedinstva iz Uba umesto Budućnosti iz Valjeva, a četvrto prazno mesto bi popunile ekipe RSK Rabrovo ili FK Šumadija iz Aranđelovca.

Radničkom je ovo velika šansa da se u ovoj sezoni plasira u viši rang, ali u klubu se trenutno bira novo rukovodstvo. Dosadašnji predsednik Đorđije Bojatović je podneo ostavku na tu funkciju,  a sednica skupštine gde bi klub dobio novog predsednika zakazana je za 27. jun.

Konačan rasplet za popunu Srpske lige grupa Zapad znaće se u narednih nekoliko dana, ali ostaje činjenica da grad veličine Požarevca zaslužuje da ima u fudbalu klub koji se takmiči bar u Srpskoj fudbalskoj ligi.

Nema komentara.

Ostavi komentar