Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

02. 02. 2015. Veliko Gradište

Autor: M. Veljković Izvor: Boom93, SO Veliko gradište

Prvi polumaraton na prostoru Braničevskog okruga

U nedelju je u gradskom parku u Velikom Gradištu, tačno u podne, počeo prvi polumaraton.

Trka se odvijala pored Dunava do Srbrnog jezera i nazad.

Pored iskusnih takmičara u simboličnoj Trci zadovoljstva, pridružili su se učenici osnovne škole i volonteri iz Velikog Gradišta. 

Polumaraton u dužini od 21,1 km istrčalo je 190 takmičara. Najuspešniji u muškoj konkurenciji bili su: Ivan Miškeljin iz Beograda, Atletski klub ''21. maj'', koji je stazu pretrčao za sat vremena i 22 minuta, Đorđe Zdravković iz Niša, Atletski klub ''Maksimum'', koji je stazu pretrčao za sat vremena 22 minuta i 20 sekundi i Igor Smiljanić iz Beograda čije je vreme bilo sat vremena 22 minuta i 54 sekunde. 

Najuspešnije takmičarke polumaratona bile su: Dragana Baljević iz Bora, Triatlon klub ''Olimpija'' koja je stazu pretrčala za jedan sat 34 minuta i 32 sekunde, Aleksandra Burkanović iz Novog Sada, Atletsko-rekreativni klub ''Fruška gora'', koja je pretrčala za sat vremena 45 minuta i 36 sekundi i Tanja Stojanovski iz Apatina, Atletski klub ''Apatin'', čije je vreme bilo sat vremena 45 minuta i 55 sekundi. 

Trku zadovoljstva, u ukupnoj dužini od 5 km, trčalo je četrdesetak lokalnih učesnika amatera, među kojima i učenici dobrovoljci. 

Organizator, Atletsko-rekreativna sekcija Veliko Gradište, uz podršku opštine Veliko Gradište, Turističke organizacije i Sportskog centra Veliko Gradište, po završetku trke proglasio je najbolje, podeljene su medalje i pehari, a za sve učesnike obezbeđen je ručak, tradicionalni vojnički pasulj, uz osveženje i pravo sportsko druženje.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije