Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

23. 11. 2012.

Autor: 2 Izvor: B92

Igrao Football manager, postao sportski direktor

Dobio posao zahvaljujući znanju u igrici “Football manager” – san svakog ‘zaluđenika’ tom igricom ostvario je novi trener Bakua, 21-godišnji Vugar Gusejnzade.

On od februara radi u klubu kao savetnik, a sada će biti menadžer, čovek zadužen za dovođenje i prodaju igrača tima koji vodi naš Božidar Bandović.

Husejnzade, kojem je najbolja preporuka desetogodišnje iskustvo u igrici "Menadžer", dobio je bitku sa slavnim Francuzom Žan-Pjerom Papenom, bivšim trenerom Strazbura, Lensa i Šaterua.

“Oduvek sam želeo da radim u fudbalu, a 'Menadžer' igram od 2002. godine. Moj cilj je da u roku od tri sezone dovedem Baku do mesta koje vodi u Ligu Evrope", ambiciozno je najavio Husjenzade, koji nema nikakvog pravog fudbalskog iskustva. Barem ne u realnom životu.

Međutim, mladić će imati jako težak posao s obzirom da je Baku trenutno na pretposlednjem mestu na tabeli u domaćem šampionatu.

Vugar Gusejnzade rodio se 1991. godine u Bakuu, srednju školu završio je u Švedskoj, a radio je kao skaut za firmu “Sport Biznis Nordik”. Studirao je na Univerzitetu u Bostonu, a od februara je u klubu radio kao savetnik.

"Football manager" je omiljena igra miliona ljudi širom planete i ozbiljan skauting sistem za mnoge klubove.

Igra koja je sredinom prošle decenije nasledila Championship manager obeležila je mnoga detinjstva, mladosti, sada lagano ulazi i u srednja doba.

Ako ste se jednom navukli, malo je verovatno da ćete ikada prestati u potpunosti da ga igrate. Ova tema posvećena je svima koji su sate, dane, godine uložili u CM/FM.

Nema komentara.

Ostavi komentar