Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 03. 2012. Požarevac

Autor: 1 Izvor: Boom 93

Program glumačkih svečanosti

Prodaja ulaznica za 17.glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“ počinje u ponedeljak. U slobodnu prodaju biće pušteno 360 ulaznica po predstavi. Na otvaranju će igrati „Nije smrt biciklo“, Biljane Srbljanović u izvođenju JDP-a.

Svečanosti  će otvoriti gradonačelnik Požarevca, a besedu o glumcu izvešće upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu, Božidar Đurović.

U stručnom žiriju festivala biće reditelji Ljiljana Todorović i Dimitrije Jovanović, kao i vanredni profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i pozorišni kritičar mr Boško Milin.

Žiri publike čine advokat Milica Milosavljević, profesor književnosti Svetlana Herman i glumac-amater Dragiša Živadinović.

Narodno pozorište u Beogradu u čast pobednika izvešće predstavu „Važno je zvati se Ernest“.

Direktor Centra za kulturu Aleksandar Lukić ocenio je da će po pozorišnim ostvarenjima ovogodišnji festival biti jedan od „jačih“.

Svečanosti se otvaraju 2.aprila predstavom Biljane Srbljanović "Nije smrt biciklo", Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Drugog dana nastupiće Beogradsko dramsko pozorište sa predstavom "Doktor D." u kojoj glavne uloge igraju Dragan Petrović Pele, Boda Ninković, Milica Zarić i Pavle Pekić.

4. aprila u Centru za kulturu nastupiće Narodno pozorište Beograd sa predstavom "Kanjoš Macedonović" rediteljke Vide Ognjenović.

Predstava "Kumovi" Zvezdara teatra u kojoj glavne ugloge igraju Predrag Miki Manojlović i Danica Maksimović na programu je u četvrtak, 5. aprila.

"Otac na službenom putu", predstava po tekstu Abdulaha Sidrana a u izvođenju Ateljea 212 na repertoaru je u petak, 6.aprila

U okviru ovogodišnjih svečanosti Narodno pozorište Beograd i Ustanova kulture "Vuk Karadžić" Beograd predstaviće se publici u Kostolcu sa predstavama "Nesporazum" 3. aprila i "PR ili potpuno rasulo" 5. aprila.

Cena pojedinačne ulaznice za sve predstave je 500 dinara.

Nema komentara.

Ostavi komentar