Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 03. 2012. Smederevo

Autor: 2 Izvor: Beta

Kapetan broda dozvolio nelegalni istovar goriva

Smederevska policija uhapsila je J.P. (58) iz Beograda zbog sumnje da je, kao kapetan broda "Karlovac", dozvolio da se nelegalno istoči gorivo sa objekta, saopštila je policija.

Kako se navodi u saopštenju, akcija je sprovedena u saradnji sa pančevačkom policijom i Upravom kriminalističke policije MUP - a.

Brod je bio usidren u kanalu Azotare Pančevo sa baržama u kojima je bio BMB95 (bezolovni motorni benzin) i evrodizel.

Osumnjičeni je sa D.S. iz Pančeva dogovorio da iz barži otuđi gorivo, saopštila je policija u Smederevu.

Pored toga J. P. je uticao na dvojicu čuvara Jugoslovenskog rečnog brodarstva, koji brinu o bezbednosti tovara, da omoguće nesmetan istovar goriva sa barži, što su D.S. i njegov saučesnik Z.M. iz Pančeva iskoristili i sa barži istočili 27.610 litara goriva.

Kapetanu J.P. osumnjičeni su dali 7.200 evra, a pričinjena šteta JRB-u je 3.573.287 dinara.

Po krađi goriva, D.S. i Z.M. su organizovali mrežu za dalju prodaju derivata, a kako bi to osigurali D.S. je policajcima Policijske uprave Pančevo D.Š. i M.S. dao po 150 evra da bi se nesmetano derivati prevezli do drugih preprodavaca na teritoriji Pančeva.

Krivičnom prijavom obuhvaćeno je osam osoba, od toga su trojica zaposlena u JRB, dvojica policijskih službenika Policijske uprave u Pančevu.

Zaposleni u JRB su osumnjičeni da su zloupotrebili službeni položaj, za nesavestan rad u službi i trgovanje uticajem, policajci iz Pančeva za primanje mita, a trojica preprodavaca zbog davanja mita i nedozvoljene trgovine.

Nema komentara.

Ostavi komentar