Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 03. 2012.

Autor: 1

Gasifikacija Požarevca

Potpisan je ugovor o gasifikaciji Požarevca.

Posao je vredan 13 miliona evra, a trebalo bi da stvori mogućnost priključenja oko 21.000 domaćinstava u naseljima na teritoriji grada. Prvi korisnici gas bi trebalo da dobiju za dve do tri godine, a jedinstvena cena priključka je oko 650 evra.

Ugovor su u svečanim salonima gradske uprave u Požarevcu potpisali predstavnici grada Požarevca, Srbijagasa kao investitora i izvođača radova, preduzeća Gas invest.

Izvršni direktor Srbijagasa Jovica Budimir kaže da se ove godine predviđa izgradnja magistralnog gasovoda od Osipaonice do Požarevca i dalje prema Ostrovu, što je preduslov za snabdevanje grada gasom.

Ugovorom je predviđena izgradnja 11 mernoregulacionih stanica, 55 kilometara mreže srednjeg pritiska i oko 260 km mreže niskog pritiska. Sve trase gasovoda u Požarevcu usaglašene su sa već postojećom mrežom toplifikacije, rekao je Budimir i dodao da će gas biti dostupan i potrošačima u industrijskom delu Požarevca.

Građani neće biti uslovljavani širenjem gasifikacione mreže, kaže gradonačelnik Miodrag Milosavljević. On je objasnio da će građani moći da biraju da li žele priključak na toplifikaciju ili gasovod.

Očekivanja su da će čitav posao na dovođenju gasa i izgradnji mreže biti završen najkasnije za tri godine, rekao je predsednik Upravnog odbora Gas Investa, Marko Babarogić.

ned

18.03.

2012.

anonymous [neregistrovani] u 22:37

A GAS SVE SKUPLJI I SKUPLJI

Partokratija i korupcija u zaletu.daj boze da su izbori svake godine gde bi nam bio kraj.obecanje ludom radovanje.

Odgovori
čet

15.03.

2012.

Puvanjak [neregistrovani] u 15:09

Hitno za juce

Po koji put se potpisuje ovaj ugovor? Kako dodju izbori mi slusamo bajke o gasifikaciji. I evo opet slusamo.

Odgovori

Ostavi komentar