Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

23. 02. 2012.

Autor: 1

U petak konačna odluka o štrajku

Sindikat gradske uprave u Požarevcu doneo je odluku o stupanju u generalni štrajk 27.februara. Konačnu odluka o štrajku Sindikat uprave u Beogradu donosi u petak.

U  Braničevskom okrugu  samo Malo Crniće je odlučilo da ne stupi u štrajk, a očekuju se izjašnjenja sindikata u Golipcu i Petrovcu na Mlavi, kaže član republičkog odbora sindikata uprave Dejan Zorko.

Traži se izmena uredbe o keoeficijentima zarada zaposlenih u lokalnim samoupravama.

Sindikat nema ništa protiv povećanja koeficijenata zaposlenih sa diplomama fakulteta, ali traži da se zadrži socijalni standard zaposlenih sa srednjom školom, KV i NK radnika, navodi Dejan.

On je rekao da bi smanjenje zarada pogodilo 70 odsto zaposlenih u gradskoj upravi u Požaevcu.

Dejan kaže da se nivo zarada u gradskoj upravi poslednjih godina održava stimulacijama koje su uredbom sada pretočene u korektivne koeficijente. Visoka sprema je dobila 100 odsto povećanje koeficijenata, viša 50 odsto, a zaposleni sa srednjom, KV i NK radnici 20 odsto. Zbog toga je neko dobio povećanje, a većini zaposlenih zarada će biti smanjena, navodi on.

Dodao je da će ukoliko više od 50 odsto uprava u Srbiji sutra donese odluku o stupanju u generalni štrajk, on biti sproveden u svim upravama. U suprotnom, biće prepušteno sindikatima u lokalu da sami odlučivati o načinu izražavanja nezadovoljstva Vladinom uredbom.

čet

23.02.

2012.

Žika [neregistrovani] u 19:52

Fakultet

Možda bi u gradskoj upravi trebalo da bude više fakultetskih diploma, umesto srednje ugostiteljske, kuvarske, konobrske, poljoprivredne svih smerova i sl. Možda bi o kadrovima trebalo da odlučuju čelnici nezavisno od članske karte partije na vlasti, da emotivne veze nadredjenih i podredjenih ne budu odlučujuće i tako dalje i tako slično. Srednjoškolci morate biti više nego podobni u ovim predizborim vremenima! A i fakultetlije ne bi trebalo ni da šušnu, samo da klimaju glavom.

Odgovori

Ostavi komentar