Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 01. 2012.

Autor: 1

Komunalne službe obnavljaju mehanizaciju

Komunalne službe u Požarevcu nabavile su kamion podizač za odnošenje smeća. Vozilo marke „mercedes“ predstavljeno je danas, a koštalo je 5,5 miliona dinara.

Sredstva za nabavku vozila obezbeđena su preko budžetskog fonda za zaštitu životne sredine. Sa 20 odsto vrednosti nabavke učestvovala je republika.

Direktor Komunalnih službi Slobodan Jović izjavio je danas da bi do kraja meseca Komunalnim službama trebalo da budu isporučena još dva kamiona „smećara" čime će vozni park biti u značajnoj meri obnovljen. Vrednost tih vozila je oko 17 miliona dinara.

Zahvaljujući ulaganjima u mehanizaciju Komunalne službe danas moguna adekvatan način da zadovolje zahteve za održavanjem higijene u Požarevcu i Kostolcu, istakao je Jović.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević rekao je da su značajna sredstva izdvojena za obnovu mehanizacije,čišćenje deponija i uređenje grobalja.

On kaže da je raspisana javna nabavka za izradu regionalnog plana upravljanja komunalnim otpadom. Ovim dokumentom trebalo bi da se odredi lokacija buduće regionalne deponije.

Lokalnim planom upravljanja komunalnim otpadom u naredne dve do tri godine predviđena su ulaganja od oko 450 miliona dinara u mehanizaciju, rekultivaciju deponija i izgradnju transfer stanica u Požarevcu i Kostolcu, istakao je Milosavljević.
čet

12.01.

2012.

V4V [neregistrovani] u 08:18

fumf

Nadamo se da ce se koristiti za odnosenje smeca u Dunavskoj, gde inace odnose smece prepravljenim TAMicem i sipaju iz kantu u otvorenu prikolicu, deo im ispadne dok sipaju na put a ostatak tokom voznje se lepo rasipa po Dunavskoj. Jednom ima da napravim klip da narod vidi to... A to da nemamo kontejnere i kante za smece, pa sta ce nam, to treba samo ljudima u centru grada kao npr. gospodinu Jovicu.

Odgovori
sre

11.01.

2012.

bojancos [neregistrovani] u 21:33

Ma svaka im cast !!!

Prvo ulice grada lice na deponije kada krene dan za sakupljanje smeca.Lucicki put,Petrovacki put su prepuni smeca nigde ni jednog kontejnera.Ako zivite u sporednim ulicama,nece da habaju skupocena vozila nego procedura je sledeca:
- uzmete smece iz kuce stavite u gradjevinska kolica i gurate kolica jedno 100 metara do glavno puta tu ostavite vase smece na mini deponiji i dok ujutru komunalne sluzbe pokupe vetar i ulicni psi raznesu po celom naselju.
Ja im dajem ideju da sledece vozilo koje budu kupovali bude helikopter sa kukom. :-)

Odgovori

Ostavi komentar