Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 01. 2012.

Autor: 1

Dovoljno sredstava za Narodnu kuhinju

Broj korisnika Narodne kuhinje u Požarevcu ne bi trebalo da se smanjuje ove godine, ocenio je sekretar Crvenog krsta Branislav Živulović. U Požarevcu i Kostolcu na spiskovima je ukupno 600 ljudi, od čega je 218 dece stalnih korisnika.

Živulović kaže da ipak postoji mogućnost da u letnjem periodu sa liste korisnika budu skinuta radno sposobna lica, kojih je oko 80.

Od 73 narodne kuhinje u Srbiji, požarevačka je jedna od retkih kojoj se osnovna sredstva za pripremu obroka namiruju iz gradskog budžeta, što ostavlja mogućnost da se broj korisnika ne smanjuje.

Ove godine minimalni troškovi za funkcionisanje narodne kuhinje u Požarevcu iznose oko 7,3 miliona koliko je za tu namenu predviđeno u budžetu grada.

Od gradskih 7,3 miliona dinara iz budžeta grada, 4,1 milion odlazi na namirnice, a ostatak su troškovi energije, higijene, rada, komunalija i ostalog.

Crveni krst priprema hranu i distribuira korsnicima na četiri punkta u Požarevcu i Kostolcu.

U kuhinji Crvenog krsta priprema se i hrana za komercijalnu upotrebu, a cena jednog obroka je od 80 do 170 dinara.

Deo osnovnih namirnica za Narodnu kuhinju obezbeđuje se preko budžeta republike, a ostatak preko drugih donatora.

Država je ove godine izdvojila 600 miliona dinara za sve narodne kuhinje u Srbije. U republici tvrde da će bitidovoljno hrane zanajugroženije.

Nema komentara.

Ostavi komentar