Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 01. 2012. Smederevo

Autor: 2 Izvor: Izvor: Tanjug

Ju-Es-Stil Srbija skraćuje radnu nedelju

Većina zaposlenih u kompaniji Ju-Es-Stil Srbija imaće jedan dan plaćenog odsustva nedeljno, uz naknadu za taj dan u iznosu od 60 odsto od njihove pune zarade, saopšteno je Tanjugu.

„Trenutna ekonomska kriza značajno je uticala na tržište čelika i na porudžbine naših kupaca. Kako bi se prilagodila trenutnoj situaciji, kompanija Ju-Es-Stil Srbija je donela odluku da će većina zaposlenih u Ju-Es-Stil Srbija imati jedan dan plaćenog odsustva nedeljno, uz naknadu za taj dan u iznosu od 60 odsto od njihove pune zarade", izjavio je za Tanjug direktor komunikacija Nemanja Brkovic.

U saopštenju se dodaje da će ova mera pomoći Kompaniji da smanji troškove na pravičan i razuman način i ublaži uticaj ekonomske krize na zaposlene i članove njihovih porodica.Takođe je rečeno da će novi režim rada omogućiti kompaniji Ju-Es-Stil Srbija da u dovoljnoj meri zadovolji potrebe kupaca.

„Obavestili smo Vladu Republike Srbije i reprezentativne sindikate kompanije o našim planovima, a o detaljima i pravilima primene ove mere zaposlene ćemo upoznati posredstvom naših kanala interne komunikacije", navodi se u saopštenju kompanije Ju-Es-Stil Srbija.

Projektovani kapacitet železare je 2,2 miliona metričkih tona sirovog gvožđa godišnje. Postrojenja nikada nisu dostigla ovaj proizvodni nivo.

Kompanija, pored smederevske železare, ima još tri celine - u Šapcu, Kučevu i Luku Smederevo.

U kompaniji Ju-Es-Stil Srbija ukupno je zaposleno oko 5.400 radnika.

Nema komentara.

Ostavi komentar