Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

29. 12. 2011.

Autor: 1

"Evropske" nagrade srpskim novinarima

Desetoro novinara iz Srbije nagrađeno je ove godine za najbolji prilog u procesu evropskih integracija u Srbiji. Među nagrađenima je i novinar Boom 93 Uroš Urošević.

Urošević je nagrađen za najbolji  radijski izveštaj, odnosno priču o poboljšanju uslova života oko 120 Roma raseljenih sa Kosova, u naselju na periferiji Požarevca.

Na primeru jedne od romskih porodica, koja je takođe dobila novu kuću iz sredstava koja su uložili požarevačka opština, Komesarijat za izbeglice, nemačka nevladina organizacija ASB i Evropska unija, ukazano je kako je rešavanje stambenog pitanja jedan od preduslova za potpuno uključivanje ove populacije u društvo. Posebno je ukazano na značaj obrazovanja romske dece i unapređenje svakodnevne kulture življenja.

Mirjana Pantić iz nedeljnika Novi magazin nagrađena je za najbolji novinski izveštaj.

U kategoriji „najbolji televizijski izveštaj" podelili su novinari Miroslav Nackov iz RTV Caribrod i Bojan Brkić sa RTS-a.  

Gordana Lazarević iz novinske agencije Beta nagrađena je za najbolji prilog o projektu realizovanom u Srbiji, koji je finansirala EU.

Ines Meštrović, sa beogradske televizije Studio B, dobila je nagradu u kategoriji "najbolji prilog u lokalnom mediju".

U kategoriji najbolji prilog u oblasti malih i srednjih preduzeća nagrađena je Aleksandra Krstić iz Produkcijske grupa "Mreža".

Vladimir Novaković sa Internet portala B92, nagrađen je za najbolji interaktivni medijski sadržaj, dok je nagradu za najbolji studentski novinarski rad dobila Danica Čigoja, sa FMK radija.

Žiri je saopštio da je na konkurs pristiglo 40 radova, ali da među njima nije bio nijedan rad za čije objavljivanje su korišćene društvene mreže. S obzirom da je u ostalim kategorijama bilo dosta prijavljenih radova koji su ispunjavali kriterijume da budu nagrađeni, odlučeno je da se dodele dve nagrade u konkurenciji najboljeg televizijskog priloga, navedeno je u saopštenju Kancelarije za evropske integracije.

Nagrada za dobitnike konkursa je studijsko putovanje u Brisel.

Nagrade tradicionalno dodeljuju Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije, Delegacija Evropske unije u Srbiji i Erste Banka.

U žiriju su bili Petar Jeremić iz Udruženja novinara Srbije, Dragan Janjić iz Nezavisnog  udruženja novinara Srbije, Ivana Đurić iz Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije, Mirjana Šakić i Vojislav Stevanović iz Erste banke i Aleksandar Đorđević, predstavnik Delegacije Evropske unije u Srbiji.

sub

07.01.

2012.

PERSON [neregistrovani] u 22:16

Svaka cast majstore

Nego seti li se neko iz aktuelne lokalne vlasti da nagradi Urosa.Nesto ih secanje po tom pitanju i slicnim pozitivnim primerima kojih je na pretek u nasem gradu, kao sto je slucaj sa nasim srednjoskolcima u vezi pokretanja inicijative za izlecenjem svoje profesorke isl.ostalo nezabelezeno.Bitno je da sami sebe nagradjuju i svoje partijske drugove i prijatelje kao nedavno u vezi dodele godisnjih nagrada za poljoprivredu.Mozda bi ih se i setili kad bi se Uros i ova humana deca uclanili u neku od njihovih stranaka.BRUKA DO NEBA.BRAVO UROSE SAMO NASTAVI TAKO I DALJE.

Odgovori
pet

30.12.

2011.

Nikola [neregistrovani] u 12:02

Veliki trud, rad i hrabrost

Urose,
poslednjih deset i vise godina slusam Boom93 redovno i jako mi je drago sto ti dobijas ovu nagradu. Veliki rad, trud i hrabrost se ipak isplate. Jedino je vas radio i zasluzio da dobije neku nagradu sa ovog medijskog prostora i drago mi je zbog toga. Super Boom Top je vrh.

Odgovori
čet

29.12.

2011.

Tatjana Rokvic Stojkovic [neregistrovani] u 20:53

Cestitke Urosu!!!!

Zasluzena nagrada. Kolega, cestitam!

Odgovori

Ostavi komentar