Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

05. 10. 2011. Kostolac

Autor: 2 Izvor: Izvor: Večernje novosti

Fabrika puni slavine

Zahvaljujući finansijskoj pomoći privrednog društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“, žitelji sela Drmno dobiće fabriku vode vrednu 63 miliona dinara.

S obzirom na to da je okončana tenderska procedura, u narednih 45 dana sledi izrada projekta, a potom i isporuka opreme, pa je realno da postrojenje bude završeno do proleća iduće godine.

Fabrika vode, inače, deo je projekta vodosnabdevanja ovog sela, čija je realizacija počela u avgustu prošle godine, kada je, u prvoj fazi izrađen magistralni cevovod dužine 1.600 metara. Drugu fazu predstavljaće podizanje same fabrike vode, a izgradnjom kompletnog sistema žeđ će biti prošlost za oko 280 domaćinstava sela Drmno i gotovo 1.500 radnika kostolačkog ugljenokopa i preduzeća „Georad".

Usled odvodnjavanja ugljenokopa „Drmno", kako bi se omogućio nesmetan rad teškoj mehanizaciji, smanjen je nivo podzemnih vodotoka, a presušivali su i brojni seoski bunari, pa su Gradska uprava Požarevca i kostolačko Privredno društvo, uz pomoć EPS, zajednički započeli rešavanje problema.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije