Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

26. 03. 2020.

Autor: Tanjug Izvor: RTV

Puno zdravstveno osiguranje i za one koji nisu overili karticu

Direktorka niške filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Svetlana Milijić izjavila je danas da će i ona lica koja nemaju overenu karticu zdravstvenog osiguranja moći da ostvare zdravstvenu zaštitu u punom obimu.

Prema njenim rečima, to znači da će osiguranici moći da podignu lekove na recept i bez overene kartice zdravstvenog osiguranja, a isto važi i za pomagala.

"Molimo sve osiguranike da ostanu kod kuće u cilju sprečavanja širenja zaraze korona virusom, a mi ćemo sve uraditi za njih elektronskim putem", rekla je Milijić za TV Prva.

Ona je objasnila da to, na primer, znači da oni kojima je lekarska komisija filijale produžila bolovanje na 30 dana ne moraju da brinu o tome, kao ni oni kojima se bolovanje prvi put otvara.

"Oni su obavezni samo da pozovu svog izabranog lekara, a lekar će kontaktirati filijalu i filijala će produžiti bolovanje. Ne treba da dolazite ni u filijalu, ni kod lekara da biste bili oslobođeni participacije i ove godine", rekla je Milijić.

Takođe, trudnička bolovanja su produžena na tri meseca, a biće produžavano i dalje u slučaju da i vanredno stanje bude produžavano.
Pacijenti koji imaju veće zdravstvene probleme treba da se jave lekaru koji će ih uputiti u zdravstvene centre, rekla je Milijić i istakla da hitne intervencije, svakako, i dalje postoje.

Milijić je navela i da će banje odložiti pozive za osigurana lica kojima je potrebna rehabilitacija i napomenula da će se sa tim nastaviti kada se bude završilo vanredno stanje.

Nema komentara.

Ostavi komentar