Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Uklanjanje igrališta je deo projekta za uređenje prostora oko zgrada
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

25. 03. 2020.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Uklanjanje igrališta je deo projekta za uređenje prostora oko zgrada

Dečje igralište kod autobuske stanice se uklanja. U trenutnoj situaciji kada smo zatrpani lažnim vestima i teorijama zavera, među pojedinim građanima počela je da se širi informacija da se igralište i zelenilo uklanjaju zbog postavljanja 5G mreže koja je svoju "ulogu" dobila i tokom pandemije koronavirusa. Međutim, to nije istina.

Projekat uređenja zelenila u stambenom bloku Knez Milošev venac je jedan od nekoliko čija se realizacija očekuje ove godine. U međuvremenu su izabrani i izvođači radova i zaključeni ugovori. 

Prilikom nabavke izrade projektne dokumentacije za uređenje zelenih površina, investitor Grad Požarevac je sugerisao da je zelenilo oko stambenog bloka prema ulici Knez Milošev Venac uređeno u vreme kada su se zgrade podizale, kao  i da do danas nije mnogo ulagano u ovaj prostor kako bi se površine osvežile i dobile lepši izgled i veću funkcionalnost.

Investitor je projektom predvideo nove sadržaje koji se odnose i na prostor gde se do danas nalazilo dečje igralište, a koje bi (kako je navedeno u dokumentaciji iz 2018.godine) trebalo da bude izmešteno sa lokacije prema autobuskoj stanici zbog velikog broja instalacija koje su već postavljene na tom mestu.

O tome je Boom 93 pisao ranije.

sre

25.03.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 21:38

Stvarno

I fabrika vode je u planu

Odgovori

Ostavi komentar