Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

27. 02. 2020.

Izvor: Tanjug

Majke jednostavno do potvrde o isplaćenoj naknadi

Potvrde o isplaćenim naknadama primanja majke mogu dobiti u službi dečije zaštite opštine u kojoj imaju prebivalište, a ukoliko su iz Beograda u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, u Ulici 27. marta 43-45, navodi Ministarstvo za rad reagujući na, kako kaže, netačne informacije koje su se pojavile u javnosti.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima Ministarstvo za rad, zapošljavane, boračka i socijalna pitanja navodi nema mesta panici kad je reč o potvrdama o isplaćenim naknadama, a koje su neophodne da bi se produžio dozvoljeni minus u banci, odobrio kredit, dobio vaučer za letovanje...

Ministarstvo podseća da je Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom propisana isplata mesečne naknade zarade, odnosno naknade plate bez poreza i doprinosa i da se ta isplata obavlja putem tekućih računa korisnika.

Ministarstvo, međutim, nema obavezu da dostavi obračunski listić korisniku naknade zarade, izuzev na zahtev korisnika, ali je obavezno da dostavi obračunski listić o godišnjim ostvarenim prihodima korisniku prava.

Službe dečije zaštite, inače, svakog dana na zahtev korisnika izdaju potvrde o isplaćenim naknadama zarade, a postupak izdavanje je krajnje jednostavan, jer je u sistemu za isplatu prava Ministarstvo za rad predviđen obrazac i samo je potrebno uneti ime korisnika i period da bi se dobili traženi podaci.

U saopštenju Ministarstvo podseća da država brine o građanima, te da ne treba verovati u netačne informacije, a ministar Zoran Đorđević poručuje da će resor koji vodi nastaviti borbu za bolje uslove žživota svih građana, "posebno majki, a u skladu sa instrukcijom predsednika Aleksandra Vučića, jer je briga o trudnicama, porodiljama, majkama i deci naš najveći prioritet".

Nema komentara.

Ostavi komentar