Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Grad traži projekte za kompletnu rekonstrukciju zgrada Doma zdravlja i Medicine rada
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

25. 02. 2020.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Grad traži projekte za kompletnu rekonstrukciju zgrada Doma zdravlja i Medicine rada

Grad Požarevac traži idejni projekat i projekat za adaptaciju, sanaciju i rekonstrukciju objekata Doma zdravlja u ulici Jovana Šerbanovića sa Medicinom rada. Raspisana je javna nabavka, a procenjena vrednost izrade projektne dokumentacije je oko 4,6 miliona dinara, bez poreza.

Projektom su obuhvaćene zgrade opšte medicine, hitne pomoći, stara zgrada medicine rada, dečji dispanzer i Medicina rada. Ukupna kvadratura ovih objekata je 9.500 kvadrata.

Na svim zgradama bi trebalo da se predvidi sanacija krovnih pokrivača, zamena stolarije sa novom PVC stolarijom po uzoru na postojeću, promene dotrajali podovi, saniraju stepeništa, ograde i rukohvati i zamene ograde.

Projekat bi trebalo da sadrži sanaciju i modernizaciju svih sanitarnih čvorova i kuhinje sa vodovodnom i kanalizacionom mrežom. Toaleti će konačno biti razdvojeni na muške i ženske, biti prilagođeni osobama sa invalidetom i dobiti novu rasvetu.

Zgrade bi trebalo da dobiju i nove termoizolovane fasade.

Svi trotoari i prilazi bi trebalo da budu dostupni osobama sa invalidetom, a u zgradama projektuje nova rasveta sa LED izvorom svetlosti.

U stepenišni prostor zgrade opšte medicine bi trebalo da se ugradi lift.

Toplopredajna stanica grejanja preko koje je Dom zdravlja povezan na gradsko grejanje bi trebalo da se u pogledu kapaciteta usaglasi sa termičkim potrebama Doma zdravlja. Zgrade bi trebalo da dobiju sisteme za ventilaciju i klimatizaciju i sistem za pripremu tople sanitarne vode. Svim sistemima bi trebalo da se upravlja sa jednog mesta.

Sva projektno-tehnička  dokumentacija biće eventualno usklađena do dobijanja saglasnosti Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjim, kod koje će evidentno grad aplicirati za novac za radove na zgradama Doma zdravlja.

Nema komentara.

Ostavi komentar