Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Završen projekat “Efikasno upravljanje javnom svojinom za uspešnije lokalne samouprave”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

24. 02. 2020. Žagubica

Izvor: SO Žagubica

Završen projekat “Efikasno upravljanje javnom svojinom za uspešnije lokalne samouprave”

Projekat “Efikasno upravljanje javnom svojinom za uspešnije lokalne samouprave”, koji je finansiran sredstvima EU kroz Exchange 5 program, uspešno je sproveden u partnerstvu opštine Žagubica, grada Požarevca kao vodećeg partnera i još 5 opština u Braničevsko- podunavskom regionu.

Osnovni cilj projekta bio je doprinos lokalnom razvoju kroz poboljšanje efikasnosti  pružanja usluga u lokalnim samoupravama.

„U okviru projekta dobijena je oprema i izvršena obuka kadrova, a projekat je uzet  kao primer dobre prakse za upravljanje javnom svojinom“, rekla je Zvezdanka  Vasiljević Šćopulović, koordinatorka projekta.

Projekat  na teritoriji  opštine Žagubica  direktno je  doprineo  unapređenju Geografsko informativnog sisitema opštine i  poboljšanju situacije krajnjih korisnika.

Projekat se realizuje u okviru Programa Exchange 5, koji finansira Evropska unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština kao inplementacionim partnerom. Telo za ugovaranje svih projekata grant šeme je Ministarstvo finansija, odnosno Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije.

Nema komentara.

Ostavi komentar