Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

23. 02. 2020. Smederevo

Izvor: Boom93, Mondo

Novi viteški festival u Smederevskoj tvrđavi

Početkom maja u Smederevskoj tvrđavi održaće se prvi po redu festival u viteškim borbama „Despot Đurađ“.

Direktor Smederevske tvrđave Goran Jovšić je za portal Mondo rekao da se na ideju organizovanja jednog ovakvog festivala došlo posle prošlogodišnjeg  Svetskog prvenstva u srednjevekovnim bitkama, „Bitka nacija“. Tada su posetioci tvrđave da pogledaju borbe i spektakularnu „buhrut“ bitku  - 150 na 150 učesnika „Bitke nacija“.

Tokom ovog prvenstva u Smederevskoj tvrđavi bilo je više od 2.000 boraca pod oklopom, učestvovali su predstavnici čak 42 zemlje, a direktan prenos velike bitke samo u Kini, putem Interneta, gledalo je 900.000 ljudi.

Festival „Despod Đurađ“ bieće organizovan u okviru manifestacije "Vitezovi i legende" koji će pored Smedereva biti organizovan i u Beogradu. Ovaj festival biće podeljen je u nekoliko celina: Vreme kraljeva, Zemlja legendi, Viteški kamp i Festival "Despot Đurađ".

Od 5. do 7. maja u Smederevskoj tvrđavi biti priređene rekonstrukcije velike viteške bitke, obuke sa najboljim svetskim borcima u srednjevekovnim borbama, potom seminar bezbednog sportskog mačevanja za maloletna lica i veterane.

Nema komentara.

Ostavi komentar