Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 02. 2020. Beograd

Izvor: Opština Veliko Gradište

Veliko Gradište predstavilo svoju ponudu na Sajmu turizma

Posetioci su na štandu opštine Veliko Gradište, u hali 4, danas, glavnog dana predstavljanja, imali priliku da pogledaju multimedijalnoj prezentaciji, uz promotivni materijal.

Pored Srebrnog jezera - turističkog centra koji tokom sezone privuče oko 700.000 gostiju, ove godine akcenat je stavljen i na srednjovekovnu Ramsku tvrđavu koja je svoje kapije, nakon obimne rekonstrukcije, otvorila posetiocima u avgustu prošle godine.  

Tema ovogodišnje prezentacije su postignuti rezultati i akcije koje je ova opština pokrenula u cilju jačanja turističke ponude kao i investicije i primeri dobre prakse. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa bogatom turističkom ponudom opštine, a ovom prilikom najavljeni su festivali i jubileji.

Glavna tema prezentacije je Ramska tvrđava sa svojom specifičnom arhitekturom i lokacijom. Posetioci tvrđave već obilaze ovu srednjovekovnu lepoticu u pratnji domaćina, šetaju do obližnjih vidikovaca i kulturno-istorijskih lokaliteta, plove Dunavom turističkim brodom, a iskustvo koje dožive u Ramu pamtiće zasigurno još dugo. Priče o Bajazitu Drugom, grofu Lopreštiju, ali i legendarnom prelasku cara Trajana preko pontonskog mosta samo su neke od priča koje krije Ram.

Nema komentara.

Ostavi komentar